to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:27 | 15.10.2020

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Καταδικάζουν πρόσφυγες, τοπικές κοινωνίες και τη χώρα με τις πολιτικές τους

Ο κος Ψυχογιός αναφέρθηκε στα όσα συζητήθηκαν κατά την ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για την κατασκευή των κλειστών δομών στα νησιά του Αιγαίου.


Καταφέρθηκε κατά των όσων ειπώθηκαν τόσο από τον Υπουργό, όσο και από βουλευτή της ΝΔ σχετικά με τις καταγγελλόμενες επαναπροωθήσεις και διευκρίνισε ότι πρέπει να διερευνηθούν από την Κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι το λιμενικό έκανε περίπου μισό εκατομμύριο διασώσεις, διασφαλίζοντας την ανθρώπινη ζωή, το Διεθνές Δίκαιο και την εικόνα της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τις κλειστές δομές τόνισε ότι σηματοδοτούν μια πολιτική της ΝΔ που ευθυγραμμίζεται με το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατ’ επιταγή των χωρών του Βίζεγκραντ  και θέλει να καταστήσει την Ελλάδα αποθήκη ψυχών, χρίζοντάς την «ασπίδα της Ευρώπης». Προειδοποίησε ότι δημιουργούνται εκρηκτικές καταστάσεις αλλά και ότι η χώρα θα καταδικαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαίωση από την Ευρώπη ότι θα χρηματοδοτήσει τις κλειστές δομές και τα χρήματα θα εκταμιευθούν από τον εθνικό προϋπολογισμό και ότι η διακήρυξη για την κατασκευή τους υπογράφεται από μετακλητούς και όχι από δημοσίους υπαλλήλους χωρίς κανένα έλεγχο και λογοδοσία.

Ο τομεάρχης κατέδειξε ότι το σχέδιο της Κυβέρνησης είναι να μεταβούμε σε ένα μοντέλο δομών όπως είναι η Μαλακάσα2, το Κλειδί Σερρών και το προσωρινό ΚΥΤ του Καρά-Τεπέ που έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια και επικρατούν άθλιες συνθήκες για τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται εκεί και δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας από την πανδημία.     

Ο κος Ψυχογιός κατέληξε λέγοντας πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι γνωστή εδώ και καιρό. Ανοικτές δομές στα νησιά, μικρές σε μέγεθος, με κανόνες για όλους. Γρήγορες διαδικασίες στο Άσυλο, χωρίς εκπτώσεις στη νομιμότητα. Σταθερές μετακινήσεις προς την ενδοχώρα και προς την Ευρώπη, πιέζοντας με κάθε τρόπο σε αυτή την κατεύθυνση. Υγειονομική θωράκιση όλων των δομών. Συνέχιση και ενίσχυση των προγραμμάτων FILOXENIA, ESTIA και HELIOS για τα ξενοδοχεία και τα διαμερίσματα που έχει μέχρι σήμερα υπονομεύσει η ΝΔ και συνεχίζει να μην απαντά που θα πάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Τέλος πρέπει να μείνει μακριά η πολιτική στο προσφυγικό από την ακραία καταστολή και την άνευ όρων κράτηση που -εκτός των άλλων- ενισχύουν τα φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού.

Διαβάστε ακόμη:

Γ. Μουζάλας: κ. Μηταράκη λέτε ψέματα, τα νούμερα που παρουσιάζετε λένε ψέματα

Στις λάσπες ο καταυλισμός στο Καρά Τεπέ - Αστείες «non paper» δικαιολογίες Μηταράκη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)