to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:03 | 06.10.2020

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Η νίκη απέναντι στο φασισμό κρίνεται αύριο και κάθε μέρα

«Η δικαστική απόφαση θα είναι ένα ορόσημο αλλά δεν αρκεί από μόνη της. Πρέπει να μεριμνήσουμε όλοι για την μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων των πολιτών. Γιατί μέσα σε αυτές τις ανισότητες και τις αδικίες βρήκε το έδαφος για να εκκολαυθεί το αβγό του φιδιού» τονίζει μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Μερικά σημεία από την παρέμβαση του τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την τελική επεξεργασία του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών:

-          Ενώνουμε τις φωνές με όλο τον κόσμο που παρακολουθεί την εξέλιξη της δίκης και περιμένει την οριστική και αυστηρή καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

-          Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της και θα σταθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων.

-          Έχει χυθεί πολύ αίμα για την ελευθερία και τη δημοκρατία από τον λαό μας στον αγώνα ενάντια στο ναζισμό που σηματοδοτήθηκε από εκτελέσεις, βασανιστήρια και εξορίες.

-          Η δικαστική απόφαση θα είναι ένα ορόσημο αλλά δεν αρκεί από μόνη της. Πρέπει να μεριμνήσουμε όλοι για την μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων των πολιτών. Γιατί μέσα σε αυτές τις ανισότητες και τις αδικίες βρήκε το έδαφος για να εκκολαυθεί το αβγό του φιδιού.

-          Η προσπάθεια που έγινε από την κυβέρνηση για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και αποκατάσταση αδικιών έπαιξε έναν ρόλο στην πτώση της Χρυσής Αυγής.

-          Απαιτείται διαρκής αγώνας απέναντι σε κάθε μικρό και μεγάλο φασισμό, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον σεξισμό και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

-          Ακόμα και σήμερα μέσα στη Βουλή παρεισφρέει ο ακροδεξιός λόγος και όχι μόνο από την Ελληνική Λύση αλλά και από βουλευτές της ΝΔ που συχνά ανακαλύπτουν εσωτερικούς «αόρατους» εχθρούς, στοχοποιούν κοινωνικές ομάδες και αναπαράγουν στερεότυπα.

-          Πληθώρα κυβερνητικών δηλώσεων και πολιτικών υιοθετούν και αναζωπυρώνουν ακροδεξιά αντανακλαστικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διαχείριση του προσφυγικού.

-          Επίσης, το δικαίωμα των αναγνωρισμένων προσφύγων για Ιθαγένεια πήγε στα 7 από τα 3 έτη, αλλοδαπές σχολικές καθαρίστριες αποκλείονται αυθαίρετα από τις ανανεώσεις συμβάσεων, μητέρες που ζουν νόμιμα στη χώρα αποκόπτονται απ’ το επίδομα μητρότητας

-          Η νομοθετική πρωτοβουλία για την Ιθαγένεια είναι σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς παρά το γεγονός ότι υποχρεώνεστε να εφαρμόσετε το αντικειμενικό σύστημα εξέτασης με ερωτήσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ καθιέρωσε, δημιουργείτε τόσους και τέτοιους περιορισμούς αποκλείοντας έναν πολύ μεγάλο αριθμό μεταναστών που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.

-          Με τα εισοδηματικά κριτήρια που βάζετε θα αποκλειόταν το 40% των ελληνικών νοικοκυριών από το δικαίωμα στην αίτηση για κτήση ιθαγένειας.

-          Πρέπει να διασφαλίσουμε ανοικτές και δημοκρατικές κοινωνίες συνοχής με δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους. Η ελληνική κοινωνία και ιδίως η νεολαία είναι έτοιμη για αυτό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)