to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:23 | 12.04.2020

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Η κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται με τις πολιτικές και τα συμφέροντα των ισχυρών του Βορρά στο Eurogroup

O Γιώργος Ψυχογιός, αναφερόμενος στο πακέτο των μέτρων στήριξης από την Ε.Ε. επεσήμανε ότι πρόκειται για μια ανεπαρκή συμφωνία που αφήνει στην ουσία ανοιχτό ένα παράθυρο και το ενδεχόμενο για μια νέα κρίση χρέους που απειλεί την κοινωνική συνοχή


Στην εκπομπή "Μαζί το Σαββατοκύριακο" της ΕΡΤ1 ήταν καλεσμένος ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός.

O βουλευτής, αναφερόμενος στο πακέτο των μέτρων στήριξης από την Ε.Ε. επεσήμανε ότι πρόκειται για μια ανεπαρκή συμφωνία που αφήνει στην ουσία ανοιχτό ένα παράθυρο και το  ενδεχόμενο για μια νέα κρίση χρέους που απειλεί την κοινωνική συνοχή. Θα έπρεπε να έχει γενναιόδωρα μέτρα τώρα για να μπορέσει να σταθεί η κοινωνία στα πόδια της και να μην επαναλαμβάνει λάθη του παρελθόντος τα οποία δυστυχώς βιώσαμε σαν χώρα.

Τόνισε ότι κατά την άποψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω αμοιβαιοποίηση του ρίσκου και διαμοιρασμός των βαρών μέσα από το Ταμείο Ανασυγκρότησης, αλλά και η Κυβέρνηση έπρεπε να έχει πιο ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο, με δυναμική στήριξη των προτάσεων της Ιταλίας που σε μεγάλο βαθμό ευθυγραμμίζονται με συμφέροντα μας, αντί να αποδεχόμαστε και μάλιστα με έναν τρόπο πανηγυρικό τις  αποφάσεις κάποιων δυνάμεων του βορρά οι οποίες υλοποιούν άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική τα τελευταία χρόνια στις χώρες του νότου.

Τέλος έκανε αναφορά στις κοινοβουλευτικές και θεσμικές παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης που εστιάζουν στην στήριξη των επιχειρήσεων όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που τα μέτρα στήριξης είναι πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ αλλά και στους εργαζόμενους διότι το “μένουμε σπίτι”  χρειάζεται και κάποιες ουσιαστικές δράσεις στήριξης: να έχει όλος ο κόσμος ρεύμα και να μην γίνονται διακοπές -όπως καταγγέλλεται- να μπορεί να επανεκκινήσει η οικονομία αμέσως μετά, να μην υπάρχουν απολύσεις  και βέβαια να σκεφτούμε και αυτούς οι οποίοι δεν έχουνε σπίτι ή αν δεν προστατευτεί η πρώτη κατοικία δεν θα έχουν σπίτι την επόμενη μέρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)