to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:34 | 23.07.2021

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Η κοινωνία έχει ανάγκη την πειθώ και το σχέδιο, όχι τον φόβο και τις απειλές

Η κυβέρνηση πρέπει να επενδύσει στην πειθώ και όχι στον εξαναγκασμό, παρά το γεγονός ότι η αποτυχία της κυβέρνησης κατέστησε πλέον αναγκαίο κάποιες υπηρεσίες, όπως οι υγειονομικές, να πρέπει να γίνονται αποκλειστικά από εμβολιασμένο προσωπικό.


Ο κος Ψυχογιός, μιλώντας στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel και τον Γ. Μελιγγώνη, τόνισε ότι είναι μια δύσκολη εξίσωση η διαχείριση της πανδημίας αλλά, όπως χαρακτηριστικά είπε, για τα δύσκολα εκλέγονται οι Κυβερνήσεις. Εδώ έχουμε μια Κυβέρνηση που λειτουργεί με τη λογική της μετάθεσης ευθύνης και τις απειλές διώξεων.

Οι κυβερνητικές αποφάσεις που έχουν μια λογική στέρησης δικαιωμάτων και διχασμού της κοινωνίας, όχι μόνο δεν κινούνται στην κατεύθυνση της εντατικοποίησης των εμβολιασμών και της επίτευξης του τείχους ανοσίας, αλλά έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα η αρχή της αναλογικότητας όπως άλλωστε επισημαίνει και η Επιτροπή βιοηθικής αλλά διατυπώνεται ρητώς και στο Σύνταγμα.

Η Κυβέρνηση πρέπει να επενδύσει στην πειθώ και όχι στον εξαναγκασμό, παρά το γεγονός ότι η αποτυχία της κυβέρνησης κατέστησε πλέον αναγκαίο κάποιες υπηρεσίες, όπως οι υγειονομικές, να πρέπει να γίνονται αποκλειστικά από εμβολιασμένο προσωπικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όμως, δεν μπορεί να δεχτεί τα αυταρχικά και τιμωρητικά μέτρα της κυβέρνησης, που αντί για την συνειδητοποίηση της σημασίας του εμβολίου, την οποία εδώ και καιρό έπρεπε να καλλιεργήσει, οδηγούν στην επικράτηση του φόβου, τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες και τις άδειες άνευ αποδοχών και τελικά στην ίδια την απαξίωση του ΕΣΥ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)