to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:39 | 20.11.2018

πηγή: ΣτοΚόκκινο

Κοινωνία

Γ. Ψυχογιός: Η αλλαγή στις φυλακές ανηλίκων «φαίνεται στα μάτια τους»

Γίνεται σιγά-σιγά το βήμα προς τον πραγματικό σωφρονισμό με την έννοια της επανένταξης, του ερεθίσματος, της συλλογικότητας, η εικόνα είναι διαφορετική στις φυλακές ανηλίκων, φαίνεται στα μάτια τους τα ίδια, στο πώς λειτουργούν μεταξύ τους, πώς εκτιμούν τέτοιες επισκέψεις όπως στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός μιλώντας Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη.


Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, δέκα ανήλικοι κρατούμενοι των Φυλακών Κορίνθου επισκέφθηκαν σήμερα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και ο κ. Ψυχογιός που τους συνόδευε είπε σχετικά ότι «επίκεντρο είναι ο άνθρωπος, τόσο στο προσφυγικό-μεταναστευτικό όσο και στο κομμάτι του σωφρονισμού. Με αυτή την λογική κάναμε αυτή την πρωτοβουλία», ενώ σε άλλο σημείο προσέθεσε ότι «πολύ πρόσφατα, έγινε ξενάγηση και στον Ακροκόρινθο».
 
«Πρέπει να δώσουμε ερέθισμα και κίνητρο στα παιδιά, να μπορέσουν να πάρουν την ευκαιρία, να επανέλθουν στην ζωή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψυχογιός, μέλος του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο κ. Ψυχογιός ανέφερε ότι και στο κατάστημα ανηλίκων της Κορίνθου «λειτουργεί σχολείο που παρακολουθούν όλοι οι ανήλικοι κρατούμενοι, με δασκάλους πραγματικά εμπνευσμένους ... έχουν όλες τις ειδικότητες, Έχουν βοηθήσει πολύ τα παιδιά, να δουν τη ζωή διαφορετικά, αλλά και να περάσει ο χρόνος τους».
 
«Τον τελευταίο καιρό, η εικόνα είναι διαφορετική» στις φυλακές ανηλίκων, από το πώς φαίνεται «στα μάτια τους τα ίδια, μέχρι το πώς λειτουργούν μεταξύ τους, ή πώς εκτιμούν τέτοιες επισκέψεις. Γίνεται σιγά-σιγά αυτό το βήμα που θέλουμε κι εμείς, ο πραγματικός σωφρονισμός με την έννοια της επανένταξης, του ερεθίσματος, της συλλογικότητας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)