to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:20 | 16.07.2020

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός για Μπογδάνο - Κασιδιάρη: Όταν ο ακροδεξιός λαϊκισμός συνάντησε τον νεοναζισμό

Δήλωση του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ψυχογιού, για την επίσημη παρουσία της ΝΔ στην ρατσιστική συγκέντρωση δήθεν αγανακτισμένων στην Πλατεία Βικτωρίας


Αναλυτικά, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός,  δήλωσε για την επίσημη παρουσία της ΝΔ στην ρατσιστική συγκέντρωση δήθεν αγανακτισμένων στην Πλατεία Βικτωρίας:

Στην Πλ. Βικτωρίας συναντήθηκαν ο ακροδεξιός λαϊκισμός που επί χρόνια καλλιεργεί η ΝΔ στο προσφυγικό με το εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής σε όποιο όνομα ή εκδοχή του. Μπογδάνος και Κασιδιάρης δίπλα-δίπλα, ξεδίπλωσαν όλο το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού που η ελληνική κοινωνία ουδέποτε υιοθέτησε. Ακροδεξιά και ναζισμός πορεύτηκαν μαζί απόψε στο κέντρο της Αθήνας και οι μάσκες που φορούσαν δεν ήταν αρκετές για να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Η κυβέρνηση που συνεχίζει να εξαθλιώνει κατατρεγμένους και να εμπαίζει τις τοπικές κοινωνίες, επενδύει συνειδητά στον κοινωνικό αυτοματισμό θέλοντας να στρέψει τους άνεργους, τους "σε αναστολή", τους μικρομεσαίους που θα κλείσουν ή θα χάσουν το σπίτι τους, απέναντι στους πρόσφυγες και τις οικογένειές τους.

Αντί να εφαρμόζει ένα σχέδιο στέγασης σε αξιοπρεπείς δομές με ευρωπαϊκά κονδύλια, επιλέγει το "χάος" οδηγώντας αναγνωρισμένους πρόσφυγες στο δρόμο, αδιαφορεί για την τοπική κοινωνία και εκθέτει τη χώρα ανεπανόρθωτα, όπως έγινε πρόσφατα με την κατακραυγή των αρμόδιων Υπουργών ως "ακροδεξιών" στο Ευρωκοινοβούλιο.

Και όλα αυτά εφαρμόζοντας ακραία καταστολή για να τρομοκρατήσει όσους και όσες διαδηλώνουν και διεκδικούν, καλύπτοντας για ακόμα μια φορά βουλευτές της που σπέρνουν ανενόχλητοι τα πιο σκοτεινά ένστικτα τορπιλίζοντας την κοινωνική συνοχή και ενεργοποιώντας μετεμφυλιακά σύνδρομα απέναντι στην Αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις.

Στρέφονται όμως στην ουσία απέναντι στον ελληνικό λαό που εν μέσω κρίσης αποτέλεσε παράδειγμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης για όλο τον κόσμο και που θα τους δώσει για μια ακόμα φορά την απάντησή του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)