to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:11 | 27.04.2021

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Φταίνε όλοι εκτός από εσάς και το ξήλωμα καλά κρατεί

«Στους εργασιακούς χώρους δεν υπάρχει απολύτως κανένας έλεγχος, δεν γίνονται τεστ και το κόστος ενίοτε αναλαμβάνουν οι εργαζόμενοι, δεν συνταγογραφούνται μοριακά τεστ αλλά και τα self-tests αναγκάζονται να πληρώσουν πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες από την τσέπη τους», σημείωσε σε δήλωσή του ο Γ. Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Ψυχογιός μίλησε «Στο Κόκκινο 105,5» και τον Γιώργο Τραπεζιώτη για το υγειονομικό και οικονομικό αδιέξοδο που έχουν δημιουργήσει οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στην πανδημία αλλά και για την κατάσταση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Ο Γ. Ψυχογιός τόνισε ότι η Κυβέρνηση έχει χάσει την επαφή με την κοινωνία εδώ και μήνες. Την ίδια στιγμή συνεχίζει να στοχοποιεί κοινωνικές ομάδες μαζί με τα μεγάλα ΜΜΕ την ώρα που άνθρωποι που παλεύουν επί τόσους μήνες για να προστατευτούν και να επιβιώσουν οικονομικά. Την ίδια ώρα κάνει πως δεν βλέπει την δραματική αύξηση των διασωληνωμένων και των νεκρών εντός και εκτός ΜΕΘ και συνεχίζει να μην κάνει απολύτως τίποτα για την ενίσχυση και τη θωράκιση της επιδημιολογικής ετοιμότητας της χώρας.

Συμπλήρωσε πως στους εργασιακούς χώρους δεν υπάρχει απολύτως κανένας έλεγχος, δεν γίνονται τεστ και το κόστος ενίοτε αναλαμβάνουν οι εργαζόμενοι, δεν έχουν πιεστεί αν συμβάλουν οι ιδιωτικές κλινικές που έχουν υπερκέρδη μέσα στην πανδημία, δεν συνταγογραφούνται μοριακά τεστ αλλά και τα self-tests αναγκάζονται να πληρώσουν πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες από την τσέπη τους. Είναι απαράδεκτο μόνο το 8% να έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση και να βρισκόμαστε στην 24η θέση από 30 χώρες και η κυβέρνηση αντί να απολογείται να πανηγυρίζει στις πλάτες των ηρωικών υγειονομικών που έχουν σηκώσει όλο το βάρος χωρίς καμία βοήθεια από το κράτος.

Ο βουλευτής κατέδειξε πως τόσο η αγορά όσο και ο τουρισμός ανοίγουν χωρίς σχέδιο, χωρίς προετοιμασία και αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που όχι μόνο έβαλε πλάτη σε μια δύσκολη κατάσταση αλλά έκανε συγκεκριμένες προτάσεις από την οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, μέχρι το σταδιακό άνοιγμα, μέχρι την υγειονομική προστασία και θωράκιση, ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή, μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα στην κατεύθυνση του να αναδείξει αυτά τα δύο σχέδια, τους δύο κόσμους.

Στο πεδίο του προσφυγικού με την ιδιότητα του αρμόδιου τομεάρχη ο Γ. Ψυχογιός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση δεν έχει κάνει το παραμικρό για να θωρακίσει υγειονομικά τις δομές που ειδικά στα νησιά λειτουργούν στον αυτόματο με όσα μέτρα παίρνουν οι πρόσφυγες και οι εργαζόμενοι. Μάλιστα σε αυτή την κατάσταση επιλέγει να κλείσει την πρότυπη δημοτική δομή στο Καρα-Τεπε, η οποία λειτουργεί χρόνια χωρίς να δημιουργείται κανένα πρόβλημα και αυτό έρχεται να δέσει με τις τεράστιες κλειστές δομές τις οποίες έχουν προγραμματίσει να κάνουν στα νησιά αποδεχόμενοι έτσι το ρόλο της χώρας ως ασπίδα της Ευρώπης μέσα από το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ. Εξάλλου το ίδιο είχαν κάνει με το ΠΙΚΠΑ Λέσβου και το αντίστοιχο της Λέρου που και εκεί υπήρχε αλληλεγγύη και ανθρωπιά αλλά και με τη μεταφορά ανθρώπων από τα σφαγεία της Ρόδου σε μία νύχτα στην Κω και μετά στην Αθήνα όπου αφέθηκαν μετά στο έλεος του Θεού για το πού θα πάνε και πώς θα ζήσουν. Παράλληλα ακόμα και νόμιμοι μετανάστες, που επί χρόνια βρίσκονται στη Χώρα, έχουν πρόβλημα με τις άδειες διαμονής τους, υποβαθμίζονται τα δικαιώματά τους και μπαίνουν τεράστια εμπόδια στην πολιτογράφηση. Έκανε σαφές ότι δεν είναι πολυτέλεια, όπως λένε κάποιοι, να μιλάμε για την διαχείριση του μεταναστευτικού προσφυγικού το 2021, γιατί τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών είναι δικαιώματα όλων και όσο κλείνουμε τα μάτια τόσο θα ισοπεδώνεται το κράτος δικαίου για όλους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)