to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:28 | 12.01.2023

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Εκπαιδευτικοί απειλούνται με κυρώσεις, αντί τα σχολεία να ενισχύονται έναντι περιστατικών βίας

Στη Βουλή η ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας


Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Ψυχογιός, κατέθεσε Αναφορά προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας και Θρησκευμάτων την ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας  που δηλώνει την έντονη αντίδραση της σε έγγραφο που της στάλθηκε από την  Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας.

Το έγγραφο επισημαίνει στους εκπαιδευτικούς ότι για περιστατικά σχολικής βίας «προκύπτει ανεπιφύλακτα το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη και να επιβληθούν από αρμόδιο δικαστήριο ποινικές κυρώσεις ακόμα και σε βάρος εκπαιδευτικών». Η ΕΛΜΕ καλεί την  Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας να ανακαλέσει άμεσα το έγγραφό της που προκάλεσε την αντίδραση και την αγανάκτηση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ακολουθεί η Αναφορά  αναλυτικά όπως κατατέθηκε:

11/1/2023

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: « Να ανακληθεί άμεσα το απαράδεκτο έγγραφο της Αστυνομίας που απειλεί τους εκπαιδευτικούς της Κορινθίας με ποινικές κυρώσεις για περιστατικά βίας στα σχολεία»

Ο Βουλευτής Κορινθίας, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά την ανακοίνωση της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας σχετικά με το από 4-01-2023 έγγραφο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας.

Σύμφωνα με την παραπάνω ανακοίνωση, η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, με αφορμή τα περιστατικά βίας σε σχολικές μονάδες, «υπενθυμίζει» στους εκπαιδευτικούς ποια είναι τα καθήκοντά τους και ζητά από την ΕΛΜΕ Κορινθίας να ενημερώσει με το σχετικό έγγραφο το σύνολο των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης.

 Μέσα από την επίκληση της υπουργικής απόφασης για τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών αλλά και μιας σειράς διατάξεων του ποινικού κώδικα, όπως της «Παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκου». η Αστυνομική Διεύθυνση επισημαίνει στους εκπαιδευτικούς ότι για τέτοια περιστατικά «προκύπτει ανεπιφύλακτα το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη και να επιβληθούν από αρμόδιο δικαστήριο ποινικές κυρώσεις ακόμα και σε βάρος εκπαιδευτικών».

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας, με σημερινή ανακοίνωσή της στα σχολεία του νομού, ορθώς ανακαλεί το σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Αστυνομίας Κορινθίας επισημαίνοντας ότι τα θέματα ασφάλειας των μαθητών στις σχολικές μονάδες τα χειρίζονται τα διοικητικά όργανα της εκπαίδευσης και οι εκπαιδευτικοί σύμφωνα με την κείμενη εκπαιδευτική νομοθεσία.

Καλεί την  Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας να πράξει το ίδιο και να ανακαλέσει άμεσα το έγγραφό της που προκάλεσε την αντίδραση και την αγανάκτηση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ζητά τη δημιουργία δομών για την παρακολούθηση και καταγραφή των φαινομένων σχολικής βίας και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή τους (φύλακες, ψυχολόγοι, κοινωνικοί   λειτουργοί σε κάθε σχολείο), παράλληλα με τη διαφύλαξη της λειτουργίας του σχολείου και των ίδιων των εκπαιδευτικών που βιώνουν περιφρόνηση, απαξίωση και εγκατάλειψη από την πολιτική ηγεσία.

Επισυνάπτεται η από 10/01/2023 ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

 

                                                  Ο καταθέτων Βουλευτής                                          

                                                       Γιώργος Ψυχογιός

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)