to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:34 | 04.08.2021

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Απαράδεκτη και καθόλου τυχαία η απάντηση Μηταράκη στην Τίνεκε Στρικ για την Αμυγδαλέζα

Με την ιδιότητα του ως τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Γ. Ψυχογιός τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 πως το αίτημα να ληφθούν μέτρα και να εκκενωθεί το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας προήλθε από ανθρώπους του πεδίου και αμέσως ο ίδιος επικοινώνησε το απόγευμα της Τρίτης με τον Ν. Μηταράκη ζητώντας να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.


Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Ψυχογιός μίλησε «Στο Κόκκινο 105,5» και τον Νίκο Σβέρκο για την κατάσταση με τις πυρκαγιές και την ανάγκη προστασίας των κρατούμενων στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Αμυγδαλέζας.

Ο Γ. Ψυχογιός τόνισε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση που απειλεί μόνιμους κατοίκους, πρόσφυγες και μετανάστες και ιδιοκτησίες και πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρακολουθεί την εξέλιξη από κοντά.

Συμπλήρωσε πως είναι ένα φαινόμενο πολύ σοβαρό που αφορά όλη τη χώρα, καθώς αυτές τις μέρες είναι η Βαρυμπόμπη και η Εύβοια, πριν λίγες ημέρες ήταν η  Αχαΐα και λίγο νωρίτερα η Κορινθία και τα Γεράνεια. Πρόκειται για μία κατάσταση η οποία πληγώνει τον κόσμο και το περιβάλλον αλλά δυστυχώς αντιμετωπίζεται κυρίως με επικοινωνία και όχι με σχέδιο.

Ο βουλευτής επισήμανε ότι αν για παράδειγμα ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τώρα με τη ΝΔ αντιπολίτευση και Περιφερειάρχης η Ρένα Δούρου, αυτά τα οποία θα βλέπαμε και θα αντικρίζαμε θα ήταν απίστευτα. Όμως, είναι συνειδητή επιλογή από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να στηριχθούν οι άνθρωποι της πρώτης γιατί είναι η αυταπάρνηση και ο επαγγελματισμός τους που σώζει τα χειρότερα. Στην πράξη πολιτική πρόληψης δεν υπάρχει. Απολύθηκαν οι άνθρωποι των προγραμμάτων των δασαρχείων ενώ δεν προσλήφθηκαν εκείνοι που είχαν εξαγγελθεί από το ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο κος Μητσοτάκης έχει αλλεργία στις προσλήψεις και «κουράστηκε» να ακούει γι’ αυτές. Οι Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας σε Νομούς και των Περιφέρειες δεν έχουν οχήματα, δεν έχουν προσωπικό, δεν έχουν μερικές φορές ούτε μέσα ατομικής προστασίας.

Ο Γ. Ψυχογιός έκανε σαφές ότι η προτεραιότητα προφανώς και είναι η ανθρώπινη ζωή αλλά σε όλα τα επίπεδα. Την ανθρώπινη ζωή την προστατεύεις μέσα από την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας που δεν γίνεται, μέσα από τις ανθρώπινες συνθήκες δομές προσφύγων και μεταναστών, όπου έχουμε απανωτές αυτοκτονίες και θανάτους σε Κόρινθο και Κω και δεν ακούγεται τίποτα, μέσα από την καταπολέμηση της αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Με την ιδιότητα του ως τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε πως το αίτημα να ληφθούν μέτρα και να εκκενωθεί το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας προήλθε από ανθρώπους του πεδίου και αμέσως ο ίδιος επικοινώνησε εχθές το απόγευμα με τον κο Μηταράκη ζητώντας να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Επισήμανε ότι πρέπει να μην χάνουμε το δάσος ότι δηλαδή στις κλειστές δομές οι άνθρωποι κρατούνται για μέχρι και 36 μήνες και αρκετοί από αυτούς έχουν ήδη ξεπεράσει τους 15 σε τραγικές συνθήκες.

Σχολιάζοντας την απάντηση του Ν. Μηταράκη στην Ολλανδή Ευρωβουλεύτρια, Τίνεκε Στρικ, είπε πως σε κάθε περίπτωση προφανώς το ενδιαφέρον αφορά όλους που απειλούνται, η διαφορά είναι πως μιλάμε για μια κλειστή δομή, μια φυλακή, δεν μπορεί να ανοίξει την πόρτα και να φύγει κάποιος όταν είναι έγκλειστος.

Συμπλήρωσε πως η ενόχληση της Κυβέρνησης δεν είναι τυχαία καθώς η Τ., Στρικ έχει γνώση της κατάστασης συνολικά, έχει πάρει σαφή θέση υπέρ της χώρας για τον καταμερισμό των προσφύγων, αλλά είναι και μια από τις συντάκτριες της Έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου για τις παράνομες επαναπροωθήσεις.

Ο Γ. Ψυχογιός ολοκληρώνοντας έκανε σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει στην πρώτη γραμμή σε όλα τα επίπεδα για τα αυτονόητα, για την πλήρη προστασία και την ίση αντιμετώπιση και προστασία όλων των ανθρώπων που βρίσκονται στη χώρα σε κάθε συνθήκη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)