to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:58 | 27.01.2022

Οικονομία

Γ. Ψυχογιός: Αγροτικά προϊόντα και προαστιακός, δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα απαξίωσης των πολιτών της Κορινθίας

Συνέντευξη παραχώρησε στο κορινθιακό Super fm 104,1 και τη δημοσιογράφο Μαίρη Νικολοπούλου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός, για σημαντικά θέματα που αφορούν στην τοπική επικαιρότητα.


Ξεκινώντας αναφέρθηκε στην κακοκαιρία «Ελπίδα». «… Είμαστε επί ποδός, έχουμε συνεχόμενη ενημέρωση, ώστε αν χρειαστεί να συντονίσουμε με τις Υπηρεσίες τις αναγκαίες δράσεις» ανέφερε ο βουλευτής.

Στη συνέχεια, ερωτήθηκε για τους σταφιδοπαραγωγούς και την αδιάθετη σταφίδα. Ο βουλευτής τόνισε πως οι παραγωγοί βρίσκονται σε εγκατάλειψη από την Πολιτεία, εμπαίζονται από αυτή και σιγά-σιγά εξαθλιώνονται. Οι παρεμβάσεις του στη Βουλή δεν περιλαμβάνουν μόνο τη σταφίδα αλλά  μια σειρά προϊόντων, όπως το λάδι και η ακαρπία της ελιάς, τα λεμόνια, οι αποζημιώσεις που καθυστερούν. Όσον αφορά στο ζήτημα της σταφίδας, έχει ήδη τεθεί με πληθώρα Ερωτήσεων και παρεμβάσεων στη Βουλή. Δυστυχώς, η ανταπόκριση είναι επιεικώς κατώτερη των περιστάσεων. Προτείναμε να ζητηθεί ενίσχυση από την Ευρώπη με τη μορφή των κρατικών αποζημιώσεων λόγω πανδημίας, ζητήσαμε να αναλάβει το κράτος ένα μέρος των αποθεμάτων και να το διαθέσει σε δομές υγείας, στρατού, προσφύγων, σχολεία, κλπ. Ζητήσαμε να διασφαλιστεί η χορήγηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης και μετά το 2022. Ζητήσαμε να προστατευθεί η τιμή και να μην δίνεται η σταφίδα σε εξευτελιστικές τιμές σε μεγαλοεπιχειρηματίες και μεσάζοντες.

Και ενώ η τιμή που υποσχέθηκε ο Υπουργός ήταν 1,40€/κιλο, σήμερα καταρρέει στα 0,80€/κιλό, για ένα προϊόν με τεράστιο κόστος παραγωγής και εξαιρετική διατροφικής αξίας  που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε πέσει κάτω από 1,5 Ευρώ.

Σε ερώτηση για την λειτουργία του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Κιάτο – Αίγιο, απάντησε πως επανήλθε με δεύτερη παρέμβαση στη Βουλή, υπογεγραμμένη και από τον αρμόδιο τομεάρχη και τους βουλευτές του Ν. Αχαΐας, αφού η απάντηση του Υπουργού  στην πρώτη Ερώτηση το 2020, ήταν ότι όλα βαίνουν καλώς, χωρίς προβλήματα, χωρίς παράπονα από τους πολίτες. Επανήλθαμε τόνισε ο βουλευτής, γιατί τα δρομολόγια είναι ανεπαρκή και με λάθος προγραμματισμό, ακυρώνονται χωρίς ενημέρωση, δεν υπάρχουν εκδοτήρια εισιτηρίων, δεν υπάρχει σύνδεση με τον αστικό ιστό, δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό.

Ο προαστιακός είναι ένα έργο στο οποίο ως κυβέρνηση συμβάλλαμε τα μέγιστα για να ολοκληρωθεί, τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, και έχουμε μεγάλη έννοια να δούμε τον κόσμο να εξυπηρετείται.

Είναι ένα έργο που έχει να κάνει με κοινωνικές ανάγκες, είναι φιλικό στο περιβάλλον, συνδέεται με την ανάπτυξη της περιοχής και είναι αξιόπιστο.

Με την Ερώτηση ζητάμε να ενισχυθούν οι υποδομές, το προσωπικό  και οι υπηρεσίες της γραμμής  Κιάτο –Αίγιο, να ξεκινούν νωρίτερα τα δρομολόγια και να ξεκινήσει η ηλεκτροκίνηση.

Κλείνοντας ο κ. Ψυχογιός αναφέρθηκε στην επιστολή των εργαζομένων της Eurobank Λουτρακίου για το επικείμενο κλείσιμο της τράπεζας στο Λουτράκι και τόνισε πως θα ακολουθήσουν άμεσα ενέργειες στη Βουλή, ώστε να αποτραπεί αυτό.

Επισήμανε, εξάλλου, πως θα κατατεθεί άμεσα και Επίκαιρη Ερώτηση για το Νοσοκομείο Κορίνθου και ιδιαίτερα στάθηκε στην προκλητική δήλωση της Αν. Υπουργού Υγείας, κ. Γκάγκα, στην πρόσφατη επίσκεψή της πως η εικόνα του Νοσοκομείου είναι θετική.

Θετική είναι μόνο η υπερπροσπάθεια του ιατρικού - νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και ηθικά και επαγγελματικά, που όμως δεν ανταμείβεται και δεν στηρίζεται στην πράξη από την κυβέρνηση, κατέληξε.

H συνέντευξη ηχογραφημένη:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)