to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:18 | 19.11.2021

Πολιτική

Γ. Πούλου: Ζημιώνει τη χώρα η συμφωνία

Σκάνδαλο χαρακτήρησε την απευθείας ανάθεσης για το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας


Αναφέρει η κ. Πούλου: «Στην παρέμβασή μου στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θέμα την προκλητική αύξηση το​υ κόστους κατά 1 δισ. ευρώ τουλάχιστον της Συμφωνίας για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα,τόνισα ότι η πανδημία των απευθείας αναθέσεων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει σαρώσει κάθε έννοια διαφάνειας και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος, ακόμη και στο πεδίο της εθνικής άμυνας!

H σκανδαλώδης αυτή συμφωνίαείναιακόμη μία πανάκριβη απευθείας ανάθεση, που ζημιώνει το ελληνικό Δημόσιο καιπαραχωρεί υποδομές και τεχνογνωσία χωρίς αντάλλαγμα, ενώ είχε μελετηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ η υλοποίησή της με το 1/3 του κόστους και μάλιστα χωρίς καμία ξένη συμμετοχή στο ευαίσθητο αυτό πεδίο της εθνικής άμυνας.

Ο αποκλεισμός των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών από τη συμμετοχή στις συμβάσεις των μεγάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως για τα Rafale και τις φρεγάτες Belharra, αλλά και από τις σχετικές επενδύσεις, όπως η σχεδιαζόμενη στην Καλαμάτα, είναι εντελώς απαράδεκτος, αφού δεν δημιουργεί οφέλη για την εθνική οικονομία.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας,αφού καταδικάζει την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) σε μαρασμό και απαξίωση, με μόνιμη υποστελέχωση, και επαναφέρει εργολάβους που είχε απομακρύνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την αποκλείει τώρα και από τη νέα συμφωνία!

Κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη αναβάθμισης της εκπαίδευσης των πιλότων μας. Ο στόχος αυτός, όμως, μπορεί να επιτευχθεί με πολύ καλύτερους όρους και με σημαντικά οικονομικά οφέλη για τη χώρα μας και ειδικότερα για την ΕΑΒ»!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)