to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:59 | 02.09.2022

Πολιτική

Γ. Πούλου: Το «νερό νεράκι» έχουν πει οι κάτοικοι της Αλυκής Βοιωτίας - Κυβέρνηση και Περιφέρεια Στερεάς αδιαφορούν

Την ολοκλήρωση των έργων υδροδότησης του οικισμού Αλυκής Δήμου Θηβαίων και τον τερματισμό της ταλαιπωρίας της τοπικής κοινωνίαςαπό τις αλλεπάλληλες διακοπές στην υδροδότηση ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ που κατέθεσαν σχετική ερώτηση


Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου και 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητούν από τον κ. Βορίδη να πάρει επιτέλους τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα υδροδότησης του οικισμού Αλυκής Δήμου Θηβαίων και να τερματιστεί η ταλαιπωρία της τοπικής κοινωνίας από τις αλλεπάλληλες διακοπές στην υδροδότηση, που προκαλούνται λόγω βλαβών και λόγω της εκ περιτροπής λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης.

Η αγανάκτηση κατοίκων και παραθεριστών είναι δικαιολογημένη, αφού αν και η κατασκευή των έργων έχει ξεκινήσει εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, φαίνεται ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες πιστώσεις εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για να εξοφληθεί η εταιρεία που τα ανέλαβε. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο ανάδοχος δήλωσε παύση εργασιών, αφού αν και έχει προχωρήσει κρίσιμο μέρος του έργου, και έχουν κατατεθεί τα σχετικά τιμολόγια, δεν έλαβε χρήματα από την Περιφέρεια.

Ο κ. Σπανός και η κα Παπαθωμά, αλλά και ο κος Βορίδης, πρέπει να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να καταβάλλουν, ως οφείλουν, τα ποσά ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα για τον αγωγό ύδρευσης της Αλυκής και του Αγίου Νικολάου, αλλά και για τη δεξαμενή ύδρευσης. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η προβληματική υδροδότηση του οικισμού υποβαθμίζει και το τουριστικό προϊόν του, καθώς αποθαρρύνει τους επισκέπτες που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν προορισμό τις παραλίες της Αλυκής στον Κορινθιακό.

Η υπομονή των κατοίκων έχει εξαντληθεί. Το νερό είναι βασικό δημόσιο αγαθό και η Πολιτεία οφείλει να κατασκευάζει χωρίς καθυστερήσεις τις απαραίτητες υποδομές, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε αυτό!  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)