to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:40 | 12.11.2021

Πολιτική

Γ. Πούλου: Για την κυβέρνηση «ατομική ευθύνη» σημαίνει συνεχής οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες

«Να θεσπιστεί άμεσα η δωρεάν συνταγογράφηση των απαραίτητων διαγνωστικών τεστ των μαθητών και όλων των πολιτών» ζητά με ανακοίνωση της η βουκευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την ίδια στιγμή που το κύμα της ακρίβειας σε βασικά αγαθά σαρώνει την κοινωνία, η κυβέρνηση επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα των νοικοκυριών με το δυσβάστακτο κόστος των διαγνωστικών ελέγχων για την COVID-19, ενώ τα ιδιωτικά συμφέροντα στον τομέα της υγείας θησαυρίζουν. Το κράτος δεν καλύπτει τις διαγνωστικές ανάγκες των πολιτών ούτε καν στις πλέον αυτονόητες περιπτώσεις, όπως είναι η πρόσβαση στις δομές υγείας ή η ασφαλής λειτουργία των σχολείων.

Ειδικότερα στον χώρο της εκπαίδευσης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η κα Κεραμέως συνεχίζουν τις συγχωνεύσεις τμημάτων που μετατρέπουν τις σχολικές αίθουσες σε υγειονομικές βόμβες, όπως έκαναν ήδη σε 5 Δημοτικά Σχολεία της Βοιωτίας, ενώ μετατοπίζουν πλέον προκλητικά το κόστος εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις οικογένειες των μαθητών!

Σε περίπτωση κρούσματος COVID-19 σε σχολική αίθουσα, η κυβέρνηση εξαναγκάζει τους γονείς των μαθητών που ήρθαν σε επαφή με αυτό να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν το κόστος των 2 απαραίτητων διαγνωστικών τεστ.

Αυτό ισχύει ιδίως στα σχολεία των αγροτικών, ορεινών και απομονωμένων περιοχών της περιφέρειας, που απέχουν από κέντρα υγείας ή νοσοκομεία, ενώ για να κινητοποιηθεί ο ΕΟΔΥ για επιτόπια ιχνηλάτηση πρέπει πρώτα να μολυνθεί ο μισός μαθητικός πληθυσμός!

Η κυβέρνηση οφείλει να θεσπίσει τη δωρεάν συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ σε όλους τους μαθητές που βρίσκονται σε τάξη με κρούσμα!

Η προστασία της υγείας των πολιτών πρέπει να είναι δημόσια υπόθεση και όχι μηχανισμός μετακύλισης βαρών στην κοινωνία που δημιουργεί νέες ανισότητες!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)