to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γ. Πούλου: Δασικοί Χάρτες: ακόμη ένας κίνδυνος να αλλάξει χέρια η γη μας

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους πολίτες της Βοιωτίας μετά την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, αφού πολλοί ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων, αλλά κυρίως οι αγρότες, κινδυνεύουν να χάσουν ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα δεκαετιών.


Σε δήλωση της, η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώτα Πούλου τονίζει: «Μεγάλες καλλιεργούμενες εκτάσεις, από το 1945, αλλά και πριν, χαρακτηρίζονται πλέον ως δασικές και οι πολίτες καλούνται να προβούν σε αντιρρήσεις μέχρι 17 Ιουνίου, μέσω μίας πλατφόρμας που μόνο ειδικοί επιστήμονες μπορούν να χρησιμοποιήσουν, και να ξοδευτούν υπερβολικά, δεδομένων και των οικονομικών προβλημάτων λόγω πανδημίας.

Επιπλέον, οι αγρότες, αν δεν προλάβουν να υποβάλουν αντιρρήσεις για τις αμφισβητούμενες εκτάσεις, δεν θα μπορούν να καταθέσουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ που λήγουν στις 15 Μαΐου!

Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας έχει στοχοποιήσει την μικρομεσαία αστική, αλλά και αγροτική, ιδιοκτησία.

Με τον «περιβαλλοντοκτόνο» νόμο 4685/ 7-5-2020, παραχωρεί σε μεγάλες επενδυτικές εταιρείες και συμφέροντα, δημόσιες εκτάσεις, περιοχές NATURA, ελατοδάση στα βουνά, αρχαιολογικούς τόπους, για εγκατάσταση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών πάρκων! Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο στον Άνω κάμπο (Προφήτης Ηλίας, Μαυρονέρι και Χαιρώνεια), παραχωρούνται 3.000 στρέμματα!

Με τον «Νέο Πτωχευτικό Κώδικα» Ν. 4738/27-10-2020 που θα εφαρμοστεί τον Ιούνιο, θα βγει στο σφυρί και θα αλλάξει χέρια, η πρώτη κατοικία και ιδιωτική περιουσία, αξίας 300 δις!

Με τον «Εκσυγχρονισμό Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας» Ν.4759/ 9-12-2020 αποχαρακτηρίστηκαν οικοδομήσιμα οικόπεδα εκτός σχεδίου και μετατράπηκαν σε χωράφια!

Τώρα σειρά έχει και η καλλιεργήσιμη γεωργική γη!

Σήμερα, 21 Μαρτίου, που ορίσθηκε από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα για την προστασία των Δασών, ας συνταχθούμε όλοι απέναντι σε αυτή την καταστροφική πολιτική για να υπερασπιστούμε το Περιβάλλον και την ζωή μας!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)