to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:08 | 03.12.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Πολιτική

Γ. Πλακιωτάκης: «Ο Αλ. Τσίπρας θα πληρώσει το λογαριασμό των ψεύτικων υποσχέσεων»

Στη σκληρή γραμμή κατά της κυβέρνησης επιμένει ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης.«Τον λογαριασμό από το εμπόριο των ψεύτικων υποσχέσεων που έδωσε ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό αυτή τη φορά θα τον πληρώσει μόνος του» δήλωσε μετά το πέρας της ομιλίας του σε εκδήλωση της ΓΣΕΒΕΕ, και εν όψει της ψηφοφορίας για τον προυπολογισμό στη Βουλή.


Νωρίτερα, κατά την ομιλία του, τόνισε ότι η ΝΔ «ήταν και παραμένει η εγγυήτρια δύναμη προώθησης των μεταρρυθμίσεων στη χώρα» και τάσσεται «υπέρ των μειώσεων στους φόρους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ στον χαιρετισμό του επεσήμανε τη συμβολή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που όπως είπε αποτελούν την σπονδυλική στήλη της ελληνικής οικονομίας καθώς συνεισφέρουν το μεγαλύτερο κομμάτι στον παραγωγικό ιστό της χωρας.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, τόνισε πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, από την ύφεση και επεσήμανε πως τώρα πλήττονται από τους ελέγχους των κεφαλαίων που επέβαλε, όπως είπε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Σήμερα οι δυσκολίες παραμένουν τεράστιες κυρίως για την πληρωμή των προμηθευτών. Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν από την έλλειψη ρευστότητας και γονατίζουν ξανά απο την φοροκαταιγίδα» σημείωσε, τονίζοντας πως σε ένα τέτοιο περιβάλλον η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ειναι καθοριστικής σημασίας.

Ο κ. Πλακιωτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λέγοντας πως αυτές βιώνουν καθημερινά την κυβερνητική καταιγίδα ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο χιλιάδες επιχειρήσεις να χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)