to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:41 | 25.06.2020

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Γ. Πετρόπουλος: Θέλουν να καταργήσουν τις διαδηλώσεις και να μας γυρίσουν 50 χρόνια πίσω (βίντεο)

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ανέφερε ότι η κυβέρνηση ψάχνει αφορμές για να περιστείλει και τελικά να καταργήσει τις διαδηλώσεις


Ψάχνουν αφορμές για να περιστείλουν και τελικά να καταργήσουν τις διαδηλώσεις. Γυρίζουν την χώρα και την Δημοκρατία 50 χρόνια πίσω ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για περιορισμό των διαδηλώσεων.

 

Ο Γ. Πετρόπουλος μιλώντας στο Kontra Channel περιέγραψε το πώς τα ΜΜΕ έκαναν «πάσα» στην κυβέρνηση. «Μετά την μεγάλη ταλαιπωρία που γνώρισαν οι Αθηναίοι για τις εργασίες για το Μεγάλο Περίπατο, έγινε μία διαδήλωση λειτουργών της υγείας που διεκδικούσαν το αυτονόητο. Να γίνουν δηλαδή πράξη οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για αύξηση των κονδυλίων στην υγεία και ταυτόχρονα για μαζικές προσλήψεις».

«Στη συνέχεια υπήρχε μία φωτογραφία στην “Καθημερινή” που έδειχνε τους διαδηλωτές και έλεγε γιατί δεν πάνε στο κομμάτι του Μεγάλου Περιπάτου και γιατί δεν αφήνουν την κυκλοφορία ελεύθερη. Δύο μέρες μετά υπήρχε πρωτοσέλιδο στα “Νέα” στο οποίο εγκαλούνταν η κυβέρνηση γιατί δεν είχε φέρει ακόμα τον νόμο να ψηφιστεί. Τέλος, υπήρξε η διαρροή του νομοσχεδίου στο “Έθνος”» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

«Για εμάς η ιστορία του νομοσχεδίου είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τα οικονομικά στοιχεία. Η ύφεση είναι βέβαιο ότι θα είναι διψήφια. Όταν ένας γονιός βλέπει το παιδί του να λιποθυμάει από την πείνα, τότε η οργή των ανθρώπων ενάντια στις πολιτικές αυξάνεται» συμπλήρωσε ο Γ. Πετρόπουλος. Όπως σημείωσε, η μαζική παρουσία ανθρώπων που διεκδικούν είναι συστατικό στοιχείο της αστικής δημοκρατίας. Αυτό προσπαθούν να περισταλεί, τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει το κυβερνητικό αφήγημα περί 30 ατόμων που κλείνουν κατά καιρούς το κέντρο, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ σχολίασε: «Θα ήθελα να μάθω πόσες και ποιες είναι οι διαδηλώσεις των 30 ατόμων που έκλεισαν το κέντρο. Δεν έρχομαι από κάποιο εξώκοσμο, είμαι κάτοικος του κέντρου, συμμετέχω σε όλη μου την ενήλικη ζωή σε διαδηλώσεις. Στις μικρές οι διοργανωτές τους είχαν την αυτοσυνείδηση να τις περιορίσουν».

«Μην ψάχνουν αφορμές για να περιστείλουν και τελικά να καταργήσουν τις διαδηλώσεις, γιατί αυτός είναι ο στόχος. Όταν σου λέει μην κάνεις μεγάλη διαδήλωση γιατί αν γίνουν επεισόδια θα κληθείς εσύ να πληρώσεις αποζημίωση, κανένας μεγάλος συλλογικός φορέας δε θα τολμήσει να κάνει».

Τέλος, ο Γ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι η ΑΔΕΔΥ εξέδωσε ανακοίνωση που καταγγέλλει ότι την κυβέρνηση ότι γυρίζει την χώρα και την Δημοκρατία 50 χρόνια πίσω. «Δεν πρόκειται να το αποδεχτούμε» ξεκαθάρισε ο ίδιος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)