to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:17 | 17.05.2017

πηγή: stokokkino.gr

Κοινωνία

Γ. Πετρόπουλος: Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας να υψώσει φράγμα τους εκβιασμούς των δανειστών

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι να υψώσουν φράγμα απέναντι στις απαιτήσεις και τους εκβιασμούς των δανειστών υπογράμμισε ο Γιώργος Πετρόπουλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


«Πρέπει να δούμε σε ποια πολιτική και οικονομική κατάσταση έρχονται αυτά τα μέτρα που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται το 2019 και το 2020 ... Έχουμε ήδη επτά χρόνια ακραίας λιτότητας, που έχει επιβαρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό εργαζόμενους και κοινωνία ... τα μέτρα προστίθενται σε αυτή, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση», είπε ο κ. Πετρόπουλος.

«Διακρίνουμε μέσα σε αυτά τα μέτρα την πρόθεση των δανειστών, που εκδηλώνεται με πολύ μεγάλη ενάργεια όλα αυτά τα χρόνια, για μεγάλου μεγέθους αναδιανομή εισοδήματος ... τόσο η μείωση των συντάξεων όσο και η μείωση του αφορολόγητου οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση ... Τα μέτρα αυτά είναι υφεσιακά, σε τελική ανάλυση θα οδηγήσουν την κοινωνία σε πολύ χειρότερη κατάσταση και την οικονομία σε αδυναμία να εξέλθει από την ύφεση», όπως εκτίμησε.

«Γι' αυτό», συνέχισε ο ίδιος, «θεωρούμε ότι οι δυνάμεις της μισθωτής εργασίας, στο Δημόσιο εν προκειμένω, θα πρέπει να υψώσουν φράγμα σε αυτές τις πολιτικές, απέναντι στις απαιτήσεις και τους εκβιασμούς των δανειστών, γιατί εκτιμούμε ότι δεν θα σταματήσουν ούτε και με τη λήψη αυτών των μέτρων».

Πλήγμα η μείωση του αφορολόγητου

«Ειδικά τα μέτρα φορολόγησης θα φέρουν μειώσεις μισθών στο Δημόσιο που το μέγεθός τους δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε», συνέχισε ο κ. Πετρόπουλος.

«Αν δούμε το μέσο όρο των μισθών στο Δημόσιο ... η συντριπτική πλειονότητα δεν αμείβεται με πάνω από 850-900 ευρώ ... είναι αυτοί που θα πληγούν περισσότερο από τη μείωση του αφορολόγητου», όπως είπε.

Άμεσα μαζικές προσλήψεις σε Παιδεία και Υγεία

Από την άλλη πλευρά, πάντως, παραδέχθηκε ότι «η κατάσταση στο Δημόσιο είναι πολύ καλύτερη από αυτήν που άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ήταν πραγματικά άθλια, είχαμε απολύσεις, διαθεσιμότητες, μία αξιολόγηση που οδηγούσε σε απόλυση και σε ένα κοινωνικό, εργασιακό κανιβαλισμό μεταξύ των εργαζόμενων ... αυτά ανατράπηκαν».

«Όμως δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το Δημόσιο μαστίζεται από τρομερή μείωση της χρηματοδότησης, αλλά και πολύ σοβαρή υποστελέχωσης ... αυτά δεν έχουν λυθεί, παρά τις προσπάθειες σε τομείς όπως η Υγεία ... Θεωρούμε σημαντικό, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν άμεσες επιπτώσεις τώρα στους μισθούς μας, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε το Δημόσιο να παίξει πρωτεύοντα ρόλο σε μία διαδικασία της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας ... να υπάρξουν μαζικές προσλήψεις ... ειδικά σε φορείς που αφορούν την παροχή κοινωνικών αγαθών ... όπως η Παιδεία και η Υγεία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)