to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:08 | 10.05.2019

Πολιτική

Γ. Πετρόπουλος: Η μετάλλαξη Μητσοτάκη είναι προάγγελος ενός λούμπεν ακροδεξιού μνημονίου (ηχητικό)

Από νεοφιλελεύθερος και κεντροδεξιός ο Κ. Μητσοτάκης λέει πλέον όσα ο Λεβέντης και το Μακελειό, στη ΝΔ λένε εν γνώσει τους ψέματα, αντιστρέφουν την πραγματικότητα για να μην μιλήσουν για το πρόγραμμά τους, που είναι το μνημόνιο και ό,τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια, είπε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Πετρόπουλος Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.


«Είμαι άνθρωπος ενεργός στο συνδικαλιστικό κίνημα και η ενασχόληση με τις συλλογικές μορφές οργάνωσης της μισθωτής εργασίας είναι κατ’ εξοχήν πολιτική δραστηριότητα. Το να την μεταφέρεις στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό», είπε για την δική του υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές ο κ. Πετρόπουλος, που είναι και αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην ΓΣΕΕ μετά και τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι «δείχνει ότι είναι διαμάχη “περί όνου σκιάς”, αυτή την στιγμή η ΓΣΕΕ δεν εκπροσωπεί παρά ένα ποσοστό κάτω του 10%, με βάση αυτούς που ψηφίζουν. Δεν συμμετέχουν νέες μορφές εργασίας, δεν αναφέρεται παρά σε ΔΕΚΟ».

«Τα προβλήματα του συνδικαλιστικού κινήματος … μπορεί να έχουν μεγαλύτερη ένταση στην χώρα μας, λόγω της πολιτικής κρίσης που συμπαρέσυρε μέρος του συνδικαλιστικού κινήματος … οργανωμένες μορφές του είναι σε μεγάλη κρίση, ιδιαίτερα η ΓΣΕΕ. Είναι τρομερό ότι διαλύθηκε ένα συνέδριο … και ταυτόχρονα νομίζω ότι έχουν βάση οι καταγγελίες περί “νόθων” ή “εργοδοτικών” συνδικαλιστών». Ωστόσο, τα προβλήματα αυτά «δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά συνολικά την Ευρώπη και τον κόσμο, έχουν να κάνουν με την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και την αδυναμία των συνδικάτων να ακολουθήσουν την αλλαγή αυτή και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων», είπε ο κ. Πετρόπουλος.

Όπως επεσήμανε, «τα συνδικάτα είναι ακόμη προσανατολισμένα (σε ιεραρχία, δομές, λειτουργία) σε αυτό που περιγράφουμε ως “φορντικό” μοντέλο οργάνωσης της παραγωγής, όπου μπαίνεις σε μία δουλειά, ειδικεύεσαι και τελειώνεις την καριέρα σου εκεί … Πλέον, δεν έχουμε αυτό, μπορεί κάποιος να πληρώνεται από τις ΗΠΑ και να εργάζεται στην Ινδία, να μην έχει οκτάωρο, σε αυτές τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες όπως στα ταξί να θεωρείται εργοδότης ενώ στην πραγματικότητα είναι εργαζόμενος, χωρίς την δυνατότητα να συναντήσει τους άλλους εργαζόμενους, τους συναδέλφους του. Αν δεν βρούμε τους τρόπους, θα ενταθεί το πρόβλημα το επόμενο διάστημα, καθώς περνάμε σε νέα φάση, την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση που θα αλλάξει ριζικά τις μορφές εργασίας και τον τρόπο που λειτουργούν».

Αναφερόμενος εξάλλου στις θέσεις που εξέφρασε λίγο νωρίτερα στον 105,5 Στο Κόκκινο ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πάιδας για ανάγκη προσλήψεων σε Παιδεία και Υγεία σε αναλογία 2 προς 1 ή και 3 προς 1 σε σχέση με τις αποχωρήσεις (την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης μιλάει για επιστροφή στο 1 προς 5), ο κ. Πετρόπουλος σχολίασε ότι «ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ λέει το προφανές, ότι το Δημόσιο επλήγη ως το 2014, ιδιαίτερα την περίοδο που ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δική του έμπνευση ήταν οι απολύσεις και διαθεσιμότητες εκείνη την περίοδο. Μάλιστα, με φοβερό κυνισμό μας είπε τότε, σε αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ που τον είχαμε επισκεφτεί, ότι “δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, απλώς θέλω να σπάσω το ταμπού της μονιμότητας”. Διέσυρε ανθρώπους, τους ανάγκασε σε έναν μισθό 300-400 ευρώ για 2 και 3 χρόνια, γιατί είχε στο μυαλό του ότι υπάρχει κάποιο “ταμπού που πρέπει να σπάσει” … Ο στόχος του όμως δεν ήταν το Δημόσιο, αλλά ο ιδιωτικός τομέας. Όταν οι ασφαλείς τόποι εργασίας παύουν να είναι τέτοιοι, φανταστείτε τι μπορεί να γίνει στον ιδιωτικό τομέα όπου με μεγαλύτερη ευκολία οι εργοδότες αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους, φανταστείτε πόσο περισσότερο φοβισμένοι θα είναι όταν ξέρουν ότι δεν υπάρχει πουθενά ασφάλεια. Αυτό είναι το πρόγραμμα της ΝΔ … Αυτού του είδους η ρητορική της ΝΔ αναπτύχθηκε, γιατί ο στόχος της ήταν να ιδιωτικοποιήσει μεγάλα τμήματα του Δημοσίου. Να τα δώσει στο παρασιτικό κεφάλαιο με το οποίο σχετίζεται, που τμήματά του ομολογούν ότι την χρηματοδοτούν, όπως και τα ΜΜΕ που την στηρίζουν».

Εξάλλου, σχολίασε και την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην Βουλή, κάνοντας λόγο για «αρνητική ιστορική ημέρα, είδαμε έναν πολιτικό νεοφιλελεύθερο, κεντροδεξιό, να μεταβάλλεται σε ακροδεξιός, λούμπεν άνθρωπος που λέει όσα λέει ο Λεβέντης και το Μακελειό. Είναι μία σημαδιακή στιγμή για την μετάλλαξη της ΝΔ και ενδεχομένως μήνυμα για την στρατηγική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα».

«Σε αυτές τις Ευρωεκλογές δεν θα κριθεί μόνο το τι θα γίνει στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Πετρόπουλος και «είναι συνειδητή επιλογή της ΝΔ» η προβολή παραπολιτικών θεμάτων, «να μοιάσουν στο μοντέλο της “εναλλακτικής Δεξιας” που αναπτύσσεται το προηγούμενο διάστημα στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ με τον Τραμπ, το συνεχές ψεύδος και την αλλοίωση της πραγματικότητας», αναφέροντας χαρακτηριστικά την παρουσία του Μ. Κεφαλογιάννη σε τηλεοπτικό πάνελ όπου επιδείκνυε φωτογραφία των χουντικών, υποστηρίζοντας ότι δίπλα τους βρισκόταν ο πατέρας του πρωθυπουργού, την ώρα που αυτό είχε ήδη διαψευστεί ως fake news (ο εν λόγω είναι ο Διομ. Αγγελόπουλος). «Λένε ψέματα, γνωρίζοντας ότι λένε ψέματα … θέλουν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, να κατασκευάσουν μία καινούργια, να μην μιλήσουν για το πολιτικό τους πρόγραμμα, ο πυρήνας του οποίου δεν είναι παρά το μνημόνιο και ό,τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια», κατέληξε ο κ. Πετρόπουλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)