to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:06 | 26.02.2020

Πολιτική

Γ. Παπαηλιού: Μείζονα τα προβλήματα της περιφέρειας στον τομέα της υγείας

«Χρειάζονται προσλήψεις στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο για την κάλυψη των κενών σε ιατρούς, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό»


Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Η. Παπαηλιού, κατά την ενημέρωση της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής από τον Υφυπουργό Υγείας (25.2.2020) για την  «ηλεκτρονική υγεία», μεταξύ των άλλων, είπε τα εξής:

Η ηλεκτρονική υγεία, οι νέες τεχνολογίες της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών και άλλες, παρέχουν εφαρμογές στον τομέα της υγείας, σε όλο το φάσμα των σχετικών υπηρεσιών. Απευθύνονται δε στους επαγγελματίες της υγείας (ιατρούς, νοσηλευτικό,  παραϊατρικό και άλλο προσωπικό) και στους ασθενείς, οι οποίοι είναι και πρέπει να είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος.

Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προωθήθηκαν εφαρμογές  στον τομέα της υγείας, ενώ υπάρχουν εκκρεμότητες, που πρέπει να προωθηθούν περαιτέρω.

Μείζονα προβλήματα της περιφέρειας στον τομέα της υγείας, είναι:

τα κενά στα περιφερειακά νοσοκομεία σε ιατρούς, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Ενδεικτικά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, η επικείμενη συνταξιοδότηση πεπειραμένων ιατρών, πολλών και κρίσιμων ειδικοτήτων, όπως επίσης και νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, καθιστούν επιβεβλημένες νέες προσλήψεις

και η προβληματική λειτουργία των Κέντρων Υγείας, ιδίως σε απομακρυσμένες, δυσπροσιτες και ορεινές περιοχές.  Η μεταφορά (διακομιδή) ασθενών από αυτές τις περιοχές στα περιφερειακά νοσοκομεία ή σε νοσοκομεία της Αττικής, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα, διότι η έλλειψη ασθενοφόρων και ιδίως οδηγών αφήνει ένα μεγάλο κενό,  με συνέπεια οι κάτοικοι να διακατέχονται από αίσθημα ανασφάλειας αλλά και εγκατάλειψης. Ενδεικτικά να αναφερθούν πολλές  περιοχές  του νομού Αρκαδίας.   

Προτείνεται η συνέργεια του ΕΚΑΒ με τα Κέντρα Υγείας και τους Δήμους, μέσω της ίδρυσης σταθμών του ΕΚΑΒ ή έστω της δημιουργίας κινητών μονάδων  στις ορεινές, δυσπρόσιτες  και απομακρυσμένες περιοχές της Αρκαδίας σε θέσεις που θα επιλεγούν και που θα διευκολύνουν τη μεταφορά ασθενών από αυτές τις περιοχές προς το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Η τηλεϊατρική, στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής, για την οποία γίνεται λόγος, μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών  της περιφέρειας, ιδίως στα πεδία της  πρόληψης και της διάγνωσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)