to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:08 | 24.04.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Γ. Πάλλης: Οργανωμένη και συντονισμένη η ακροδεξιά επίθεση εναντίον των προσφύγων στη Μυτιλήνη (βίντεο)

Για την οργανωμένη και συντονισμένη ακροδεξιά επίθεση εναντίον των προσφύγων στο νησί της Λέσβου μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης στην ΕΡΤ καταγγέλλοντας ότι «πέταγαν φωτοβολίδες στις κουβέρτες όπου κοιμόντουσαν μωρά».


Ο κ. Πάλλης μίλησε για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων κι όπως εξήγησε η δομή της Μόριας δεν είναι κακή, αλλά έχει υπερπληθυσμό, οπότε οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Από την άλλη, ο χώρος του Καρά Τεπέ είναι υποδειγματικός, είπε.

Παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση προφανώς και έχει τις ευθύνες της, ωστόσο υπογράμμισε ότι πρέπει να αναλογιστούμε ότι όταν ήρθε το μεγάλο ρεύμα προσφύγων το 2015 δεν υπήρχαν ούτε εγκαταστάσεις, ούτε νομολογία, τα οποία έγιναν στη συνέχεια. Μιλώντας για τον ανθρώπινο παράγοντα, παραδέχτηκε ότι «η αλήθεια είναι ότι οι νησιώτες έχουν βάλει πλάτη» και συνέστησε να συνεχίσουν να επιδεικνύουν ψυχραιμία. 

«Πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες και να γίνει αποσυμφόρηση στο νησί», αναγνώρισε ο βουλευτήςτου ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι υπάρχει «μια γενικευμένη γκρίνια στον κόσμο και κούραση από την μακροχρόνια αυτή κατάσταση, αλλά και η απάιτηση του παράλογου», επιρρίπτοντας ευθύνες στη δημοτική αρχή.

Κι εξήγησε: «Όταν η ίδια η δημοτική αρχή απευθύνεται στην Εισαγγελία, προκειμένου να εκκενωθεί η πλατεία από τους καθήμενους διαμαρτυρόμενους, αλλά όταν γίνονται φθορές στα επεισόδια κατά της δημόσιας περιουσίας, η στάση της δημοτικής αρχής είναι"υπάρχουν και αγανακτισμένοι πολίτες", αυτό είναι προβληματικό».

«Κύριο μέλημα της δουλειάς της αστυνομίας ήταν η προστασία της ζωής των προσφύγων από την οργανωμένη, προμελετημένη, συντονισμένη ακροδεξιά επίθεση εναντίον τους» είπε ο κ. Πάλλης, προσθέτοντας ότι «ο Εισαγγελέας ήταν παρών όλο το βράδυ». 

Όπως ενημέρωσε η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί και έκανε έκκληση όποιος έχει οπτικοαστουστικό υλικό να το καταθέσει για να βοηθήσει.

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)