to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:16 | 05.10.2018

Πολιτική

Γ. Πάλλης: Η Ελλάδα παραμένει ισχυρός υποστηρικτής της πολιτικής διεύρυνσης της ΕΕ

Χαιρετισμός του βουλευτή Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλη στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια στη Σόφια


O Βουλευτής Ν. Λέσβου Γιώργος Πάλλης εκπροσωπεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια που διοργανώνεται σήμερα, Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στη Σόφια από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη Βουλγαρική Εθνοσυνέλευση. Κατά τη διάρκεια της πρωινής Συνεδρίας, ο κ. Πάλλης απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό στον οποίο σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Η Ελλάδα, που ήταν άλλωστε πάντα στην πρώτη γραμμή για την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ της ΕΕ και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, παραμένει ισχυρός υποστηρικτής της πολιτικής διεύρυνσης της ΕΕ. Σήμερα, 15 χρόνια μετά τη Διάσκεψη Κορυφής της Θεσσαλονίκης, όταν η ΕΕ επανέλαβε την ομόθυμη υποστήριξή της στην ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, αποδείχθηκε πολύ δύσκολο γι' αυτές να ολοκληρώσουν τις ενταξιακές διαδικασίες. Όλοι κατανοούμε ότι υπάρχει αρκετός μεταρρυθμιστικός δρόμος που απομένει να διανυθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση, η πρωταρχική μέριμνα της διαδικασίας διεύρυνσης πρέπει να είναι η ποιότητα και όχι η ταχύτητα. [...] Πιστεύουμε βαθιά πως είναι αναγκαία η τήρηση κάποιων αυστηρών αλλά δίκαιων όρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία των διαδικασιών.

Ως χώρα που ανήκει στην περιοχή των Βαλκανίων, δηλώνουμε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους γείτονές μας σε αυτό τον δρόμο. Η ανάπτυξη του κράτους δικαίου, ο αγώνας κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, η αποφυγή της εθνικιστικής ρητορικής και η οικοδόμηση μιας ανοιχτής κοινωνίας που σέβεται τις μειονότητες και τον πλουραλισμό, είναι η καλύτερη απόδειξη για την αφοσίωση των κρατών αυτών στον στόχο της ένταξής τους στην ΕΕ.”


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)