to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:10 | 19.07.2022

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Άγνωστη έννοια η πολιτική ευθύνη για την τοποθέτηση Λιγνάδη στο Εθνικό για τον Γ. Οικονόμου

Ο κυβ. εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν θα αναλάβει η κυβέρνηση την πολιτική ευθύνη για την επιλογή Λιγνάδη - Έκανε πως δεν κατάλαβε την ερώτηση και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ


Στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναλώθηκε σε μεγάλο μέρος της αρχικής του τοποθέτησης σε έναν συνδυασμό επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθειας αιτιολόγησης της απόφασης για αποφυλάκιση του Δ. Λιγνάδη, ωστόσο στη διάρκεια των ερωτήσεων οι δημοσιογράφοι δεν τον άφησαν να ξεφύγει από το προφανές ζήτημα της πολιτικής ευθύνης της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σε ερώτηση για το ότι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αποχωρεί από χώρους παραστάσεων για να μην ακούσει τοποθετήσεις καταδίκης, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τον διορισμό του καταδικασμένου πλέον για βιασμούς ανηλίκων στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου, ο κ. Οικονόμου έκανε πώς δεν κατάλαβε την ερώτηση και απάντησε ότι «εκείνο που είναι σημαντικό όσον αφορά την πολιτική διάσταση είναι η άθλια προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποδοθεί η απόφαση της Δικαιοσύνης σε σχέση του κ. Λιγνάδη με την εξουσία και εν προκειμένω με την κυβέρνηση. Είναι κάτι που δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο, μια προσπάθεια στυγνής εκμετάλλευσης μίας δικαστικής και ποινικής υπόθεσης, που πλήττει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, είναι ανευθυνότητα, λαϊκισμός, δημαγωγία».

Στη συνέχεια, προσπάθησε να παρουσιάσει τους πολίτες ως αδαείς για τους θεσμούς και κρύφτηκε πίσω από την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα με προσεγγίσεις για το «τι θα συνέβαινε αν» μετά την τελευταία αλλαγή του ΠΚ. Δεν απάντησε ωστόσο τίποτε ούτε για τον αρχικό διορισμό Λιγνάδη στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου ένα μήνα μετά τις εκλογές του 2019, ούτε για την «δυσανεξία» της Λίνας Μενδώνη σε όσα θέλει να επικοινωνήσει ο καλλιτεχνικός κόσμος για την απελευθέρωσή του.

Με απλά λόγια, δεν είχε τίποτε να πει για εικόνες όπως η παρακάτω...

ΛΙΓΝΑΔΗΣ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)