to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:27 | 24.09.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Γ. Μυλόπουλος: Αρκετά με την τακτική της σπίλωσης προσωπικοτήτων

Για κατασυκοφάντηση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητώντας την παραίτηση ή αποπομπή του μετά τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν από τον Εισαγγελέα Διαφθοράς για την υπόθεση με την αγορά κτηρίου του ΑΠΘ. Ο κ. Μυλόπουλος διεμήνυσε πως θα προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές, επιφυλασσόμενος για το πότε θα συμβεί αυτό.


«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα ψέματα υπάρχουν σε αυτήν την ανακοίνωση» σχολίασε ο κ. Μυλόπουλος, επισημαίνοντας πως «είναι σαφής η χαρά της ΝΔ να δημοσιοποιήσει ένα δημοσίευμα φιλικών προς την ίδια εφημερίδων σύμφωνα με το οποίο ο Μυλόπουλος είναι ο μοναδικός διωκόμενος σε μία υπόθεση, στην οποία, όπως η ΝΔ είπε, μεθόδευσε την αγορά ενός κτιρίου με καπέλο 9 εκατομμυρίων».

Όπως ανέφερε ο κ. Μυλόπουλος, «πρόκειται για μια υπόθεση η οποία  βρίσκεται στο στάδιο της προδικαστικής έρευνας, δηλαδή μια υπόθεση η οποία τώρα εισάγεται στον ανακριτή, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά πρώιμο να μιλούν για κατηγορούμενους στην υπόθεση αυτή, αφού η ανακριτική έρευνα είναι αυτή η οποία θα δείξει αν πράγματι ευσταθεί η μήνυση η οποία κατετέθη, ποιοι είναι οι πραγματικοί κατηγορούμενοι και ποιες είναι οι πραγματικές κατηγορίες».

Όπως πρόσθεσε, «από τα δέκα ονόματα που είναι εμπλεκόμενα- και είναι όλοι οι αρμόδιοι του ΑΠΘ- αναφέρεται μόνο το όνομα του τότε πρύτανη, παρουσιάζοντάς τον ως εάν να ήταν ο κεντρικός εμπλεκόμενος, ενώ αυτό που στην πραγματικότητα είναι η υπόθεση αυτή απλά συνέβη όταν ήταν πρύτανης ο Μυλόπουλος».  Σχολιάζοντας δε τα περί μεθόδευσης, «η λέξη μεθόδευση δεν υπάρχει στο κατηγορητήριο. Δηλαδή προδικάζουν, τρέχουν και κατηγορούν έναν εκ των εμπλεκομένων, ο οποίος θα το δείτε στο τέλος δε θα παρακαμφθεί σε δίκη, γιατί δε θα αποδειχθεί ουδεμία δική μου ανάμειξη. Είναι ντροπή για ένα πάλαι ποτέ αστικό κόμμα το οποίο αν μη τι άλλο είχε αστικές αρχές και αστικά ήθη να προδικάζουν και να στοχοποιούν έναν άνθρωπο πριν καλά- καλά αρχίσει η προανακριτική διαδικασία».

«Το μόνο ποινικό αδίκημα το οποίο φαίνεται ότι έχω κάνει και το οποίο ενοχλεί τη ΝΔ είναι ότι προχωράει το μετρό», σχολίασε δεικτικά ο κ. Μυλόπουλος. «Το μετρό τούς έχει φέρει σε μια αμηχανία γιατί είναι ένα έργο το οποίο, ξεκινώντας το 2016 και τείνοντας να ολοκληρωθεί το 2020, αποδεικνύει την ανικανότητα ή την ανεπάρκεια της ΝΔ ή συμφέροντα που υπηρετούσε η ΝΔ για να το έχει σταματήσει. Είναι μια υπόθεση που τους πονάει. Επειδή δεν μπορούν να χτυπήσουν το έργο, βρίσκουν μια ανύπαρκτη αφορμή, μια ασήμαντη αφορμή και προσπαθούν να χτυπήσουν τον πρόεδρο της εταιρείας η οποία  κατασκευάζει αυτό το έργο».

«Η ΝΔ αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή είναι μία ψυχρή κατασυκοφάντηση», τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει σε εμένα τουλάχιστον» και κάνοντας αναφορά στην εποχή του νόμου Διαμαντοπούλου οπότε «30 εισαγγελικές έρευνες είχαν ανοίξει μετά πάλι από δημοσιεύματα του φιλικού προς τη ΝΔ Τύπου». «Όλες εκείνες οι υποθέσεις, οι οποίες ερευνήθηκαν τότε απο τις εισαγγελικές αρχές έκλεισαν διότι δεν ευρέθη τίποτε», ανέφερε ο κ. Μυλόπουλος και επισήμανε πως «επανέρχεται τώρα η ΝΔ πάλι στο ίδιο μοτίβο». Διεμήνυσε δε πως «θα απαντήσω με μηνύσεις και αγωγές, επιφυλάσσομαι για το πότε θα συμβεί αυτό». «Αρκετά με την τακτική του βρώμικου πολέμου να σπιλώνουν προσωπικότητες», υπογράμμισε.

Ακούστε τι είπε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Ορθά- Κοφτά» με τους Απόστολο Λυκεσά και Ευγενία Χατζηγεωργίου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)