to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:20 | 16.03.2018

Πολιτική

Γ. Μπουρνούς: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει όλες τις δυνάμεις του για μια προοδευτική συμμαχία στην Ευρώπη

Ξεκινάει σήμερα τις εργασίες της η διημερίδα «Ενώνοντας δυνάμεις για μια άλλη Ευρώπη», του Προδευτικού Φόρουν στην Ελλάδα.


Πιάνοντας το νήμα από το «1ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Προοδευτικών Δυνάμεων» (Μασσαλία, Νοέμβριος 2017) και την «Προοδευτική Συμμαχία» (Progressive Caucus) στο Ευρωκοινοβούλιο, διοργανώνεται στην Αθήνα ηδιήμερη διεθνής συνάντηση για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης και την προοπτική της ενωτικής δράσης των προοδευτικών δυνάμεων.

Στη συνάντηση αυτή θα πάρουν μέρος ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων και δεξαμενών σκέψης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και των Ευρωπαίων Πρασίνων, ενώ οι εργασίες του διημέρου θα κλείσουν με ομιλία του Πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ενώνοντας δυνάμεις για μια άλλη Ευρώπη»: Σήμερα και αύριο η συνάντηση των προοδευτικών δυνάμεων

Οικοδεσπότης, τρόπον τινά, στην Αθήνα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και εκ μέρους της Πολιτικής Γραμματείας ο Γιάννης Μπουρνούς περιγράφει στην «Αυγή» τη γενική στόχευση της διοργάνωσης: "Στους 14 μήνες που μας απομένουν ώς τις ευρωεκλογές, πρέπει να εργαστούμε από κοινού για τη συγκρότηση μιας μεγάλης, αντινεοφιλελεύθερης, προοδευτικής συμμαχίας στην Ευρώπη, στη βάση ενός κοινά αποδεκτού προγράμματος για την προάσπιση της δημοκρατίας και της εργασίας, την καταπολέμηση των ανισοτήτων και τον οικολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει όλες του τις δυνάμεις σε αυτόν τον στόχο και γι αυτό το λόγο αυτή την περίοδο πολλαπλασιάζει τις διμερείς και πολυμερείς επαφές και πρωτοβουλίες του.

Η διοργάνωση στην Ελλάδα του Προοδευτικού Φόρουμ με τίτλο 'Ενώνοντας Δυνάμεις για μια Άλλη Ευρώπη' υπηρετεί κι αυτή τον ίδιο στόχο: Να ανοίξει και στη χώρα μας η αναγκαία συζήτηση για τη διαμόρφωση ενός ενωτικού πόλου στην Ευρώπη, που θα αντιπαρατεθεί με τους συστημικούς νεοφιλελεύθερους και θα βάλει φρένο στην άνοδο της Ακροδεξιάς και του εθνικισμού, δίνοντας προοδευτική διέξοδο στους ευρωπαϊκούς λαούς".

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη προσπάθεια συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων ξεκίνησε από το Ευρωκοινοβούλιο με την Προοδευτική Συμμαχία. Πρόκειται για μια πλατφόρμα διαλόγου, που βασίζεται στην οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και στον ανοιχτό διάλογο. Στόχος της είναι να επεξεργαστεί τις διαφορές και να χτίσει γέφυρες μεταξύ των προοδευτικών συμμάχων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε όλη την Ευρώπη. Δημιουργήθηκε από προοδευτικούς ευρωβουλευτές διαφορετικών πολιτικών ομάδων και είναι ανοιχτή στον καθένα που μετέχει της κοινότητας του Ευρωκοινοβουλίου, υποστηρίζοντας την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και βιωσιμότητα. Στην Προοδευτική Συμμαχία συμμετέχουν ευρωβουλευτές από την Αριστερά (GUE/NGL), τους Σοσιαλδημοκράτες (S&D), και τους Πράσινους (Greens/EFA).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)