to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:25 | 03.12.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Γ. Μπουρνούς: Ο αυταρχισμός του νεοφιλελευθερισμού έστρωσε το έδαφος στην Ακροδεξιά

Για το γενικότερο πλαίσιο της ευρωπαϊκής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει και της μάχης των ευρωεκλογών μίλησε Στο Κόκκινο ο υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος, Γιάννης Μπουρνούς, ο οποίος στον Νίκο Σβέρκο επισήμανε ότι «είναι προβληματικό το να ασχοληθείς ξεκομμένα με το τι συμβαίνει στην ΕΕ, εάν δεν δεις τις πολύ σοβαρές διεθνείς εξελίξεις της τελευταίας περιόδου, που ας πούμε σχηματικά μπορούμε να την καθορίσουμε από την εκλογή του Ντ. Τραμπ μέχρι και σήμερα».


Ο κ. Μπουρνούς σημείωσε «ο αυταρχισμός με τον οποίο επιβλήθηκε ο νεοφιλελευθερισμός παγκοσμίως, αλλά ας το εστιάσουμε στην Ευρώπη μιας συζητήσαμε κυρίως αυτό, άνοιξε - έστρωσε το έδαφος για να βρουν ευήκοα ώτα οι ιδέες, του μίσους, του φόβου, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού. Ένα φαντασιακό πλαίσιο για το εθνικό μεγαλείο που πρέπει να επιστρέψει.

Όλο αυτό το πλαίσιο δηλαδή της νέας Ακροδεξιάς η οποία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αυτή την αίσθηση της αποξένωσης των πολιτών από όποια ιδέα ευρωπαϊκής ενοποίησης εξαιτίας των δεινών που έχουν τραβήξει οι λαοί τα τελευταία χρόνια, για να επιβάλλει το δικό της πλαίσιο και κυρίως να αυτοπροβληθεί ως αντισυστημική δύναμη» επισήμανε.

«Εδώ υπάρχουν ευθύνες των κατεστημένων πολιτικών δυνάμεων, κεντροδεξιών και σοσιαλδημοκρατικών και φιλελευθέρων  που εφάρμοσαν πιστά, δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από την φιλελεύθερη ορθοδοξία. Από την άλλη και εμείς ως προοδευτικές δυνάμεις ως Αριστερά να πρέπει να δούμε σοβαρά το πως ανακτούμε την επαφή μας  με τις λαϊκές μάζες» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπουρνούς.

Ακούστε εδώ το ηχητικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)