to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:10 | 29.06.2022

Πολιτική

Γ. Μπουρνούς: Να ξεμπλοκαριστεί η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε.

Ο Γ. Μπουρνούς, με αφορμή την επικύρωση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας της ΕΕ για την Ουκρανία και τη Μολδαβία, τόνισε την ανάγκη για μια Ευρώπη που να είναι ενεργητική δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή της, να αποτρέπει επιθετικές ενέργειες στην ήπειρο και να διαχειρίζεται κρίσεις στα σύνορά της με αναλογικά μοιρασμένη ευθύνη


Στη διακοινοβουλευτική συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (AFET) και εκπροσώπων των εθνικών κοινοβουλίων της ΕΕ και των προς ένταξη χωρών, συμμετείχε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου και Τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μπουρνούς. Η συνεδρίαση είχε αντικείμενο τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις συνθήκες που επικρατούν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Γ. Μπουρνούς, με αφορμή την επικύρωση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας της ΕΕ για την Ουκρανία και τη Μολδαβία, τόνισε την ανάγκη για μια Ευρώπη που να είναι ενεργητική δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή της, να αποτρέπει επιθετικές ενέργειες στην ήπειρο και να διαχειρίζεται κρίσεις στα σύνορά της με αναλογικά μοιρασμένη ευθύνη.

Ο Γ. Μπουρνούς στηλίτευσε την αποτυχία της Ευρωπαϊκής ηγεσίας να ξεμπλοκάρει την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων, ιδίως της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, γεγονός που ζημιώνει το κύρος και την ενότητα της ΕΕ, ενώ ανοίγει την πόρτα σε διχαστικές επεμβάσεις τρίτων δυνάμεων στην περιοχή.

«Η ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων θα είναι ένα βήμα προς την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη όλης της περιοχής των Βαλκανίων», τόνισε ο Γ. Μπουρνούς, καλώντας όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)