to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:59 | 31.07.2017

Πολιτική

Γ. Μπουρνούς: Δεν αφορά κανέναν το «φιλμ νουάρ» της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ για τη Βενεζουέλα (ηχητικό)

Τις πολιτικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα σχολίασε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Ευρωπαϊκών & Διεθνών Υποθέσεων Γιάννης Μπουρνούς, μιλώντας στο ρ/σ Αθήνα 9,84 - Απαντώντας σε ερώτηση για τα δημοσιεύματα περί συμφωνιών της ελληνικής κυβέρνησης με την κυβέρνηση Μαδούρο το 2015, ο Γιάννης Μπουρνούς υπογράμμισε ότι πρόκειται για «φιλμ-νουάρ» τα οποία δεν προτίθεται να ακολουθήσει, καθώς υπηρετούνται από διαφόρους «πρόθυμους».


Τις πολιτικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα σχολίασε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Ευρωπαϊκών & Διεθνών Υποθέσεων Γιάννης Μπουρνούς, μιλώντας στο ρ/σ Αθήνα 9,84.
 

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με αίμα βάφτηκαν οι εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση στη Βενεζουέλα

 
Ακούστε τη συνέντευξη του Γιάννη Μπουρνούς στον Αθήνα 9,84:
 

Αναφορικά με τη βία που έχει ξεσπάσει στη χώρα, ο Γιάννης Μπουρνούς εκτίμησε ότι η αντιπολίτευση έχει τον πρώτιστο ρόλο στην ανωμαλία που επικρατεί στη χώρα, διευκρινίζοντας πως είναι φυσικά δημοκρατικό της δικαίωμα κι ευκταίο να αντιδρά και να καλεί σε διαδηλώσεις, όχι όμως να υποκινεί σε βία.
 
Όσον αφορά τη διέξοδο από την κρίση, ο Γιάννης Μπουρνούς είπε ότι υπάρχουν δυο επιλογές. Η πρώτη είναι αυτή της εσωτερικής παρέμβασης που επιχειρούν αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ και που συνεπάγεται καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Η δεύτερη, και αυτή που πρέπει να ακολουθηθεί σύμφωνα με τον Γιάννη Μπουρνούς είναι αυτή του διαλόγου. Όπως υπενθύμισε το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ , έχουν υπάρξει πολλές πρωτοβουλίες διαμεσολάβησης για έναν ειρηνευτικό διάλογο, με προεξάρχουσα αυτή του πρώην πρωθυπουργού της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, οι οποίες έχουν πέσει όμως στο κενό λόγω της άρνησης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Η πρόταση μας είναι να κάτσουν και οι δύο πλευρές στο τραπέζι του διαλόγου», τόνισε ο υπεύθυνος Ευρωπαϊκών & Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.
 

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξαναζεσταμένο αίτημα Εξεταστικής για τη... Βενεζουέλα από τη ΝΔ - Η σκωπτική απάντηση του Μαξίμου

Απαντώντας σε ερώτηση για τα δημοσιεύματα περί συμφωνιών της ελληνικής κυβέρνησης με την κυβέρνηση Μαδούρο το 2015, ο Γιάννης Μπουρνούς υπογράμμισε ότι πρόκειται για «φιλμ-νουάρ» τα οποία δεν προτίθεται να ακολουθήσει, καθώς υπηρετούνται από διαφόρους «πρόθυμους». «Δεν αφορά κανέναν το φιλμ - νουάρ της αντιπολίτευσης και των ιδιωτικών ΜΜΕ», σημείωσε. «Υπάρχουν στοιχεία ότι θα φέρναμε πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα; Είδατε φορτηγά να φέρνουν ρούβλια από τη Ρωσία και γουάν από την Κίνα;», αντερώτησε μάλιστα σκωπτικά ο Γιάννης Μπουρνούς. Και είπε ότι όλα αυτά είναι σενάρια που διακινεί γνωστή μερίδα των μίντια, που επειδή βλέπουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν τραβάει», ασκούν κενή αντιπολίτευση.
 
Τέλος, σχολιάζοντας τις «αποκαλύψεις» Βαρουφάκη, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί τα βιβλία του για να διαφημίσει το DIEM 25 ή έφτιαξε το DIEM 25 για να διαφημίσει τα βιβλία του…».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)