to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:18 | 04.10.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Γ. Μπουρνούς: «Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα πάνε τα πράγματα στην Καταλονία»

Η πρωτοφανής αγριότητα κατά ανθρώπων που μη βίαια θέλησαν να εκφραστούν δημοκρατικά για το μέλλον τους, προκαλεί μεγάλη ανησυχία τόσο για την Καταλονία όσο και για άλλες περιοχές στην Ευρώπη που αναζητούν μία πιο αυτόνομη ή ανεξάρτητη πορεία, είπε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Ευρωπαϊκών & Διεθνών Υποθέσεων Γιάννης Μπουρνούς, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.


Τα όσα έγιναν στην Καταλονία, «πρέπει να μας ανησυχούν λόγω του εύρους του αυταρχισμού με το οποίο αντιμετωπίστηκε ένα αίτημα δημοκρατικής έκφρασης», είπε ο κ. Μπουρνούς.

Υπογράμμισε ότι «η στάση της κυβέρνησης Ραχόι υπερβαίνει κατά πολύ την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, ότι το δημοψήφισμα ήταν παράνομο και δεν είχε συνταγματική ισχύ ... αυτό που είδαμε δεν ήταν η εφαρμογή της απόφασης, αλλά μία πρωτοφανούς αγριότητας αντιμετώπιση ανθρώπων που κινήθηκαν μη βίαια, με βάση τη θέλησή τους να εκφραστούν δημοκρατικά για το μέλλον τους ... αυτό είναι το πρώτο στοιχείο, που πρέπει να μας ανησυχεί πανευρωπαϊκά».

Αυτή τη στιγμή, λόγω της στάσης της κυβέρνησης Ραχόι, «κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα πάνε τα πράγματα ... υπάρχουν εισαγγελείς που ερευνούν καταγγελίες εάν η καταλανική αστυνομία έδρασε ανασχετικά ή και παραπλανητικά στη συνεργασία της με την εθνική και τη στρατιωτική αστυνομία, που πρωταγωνίστησαν σε μία πρωτοφανούς μεγέθους καταστολή», όπως υπογράμμισε.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο κ. Μπουρνούς για τη στάση των κεντρικών και περιφερειακών πολιτικών δυνάμεων στην Ισπανία το επόμενο διάστημα, στο σχετικό ηχητικό.

 

Ακούστε στο Κόκκινο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)