to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:05 | 19.12.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Γ. Μπουρνούς: Η ΝΔ είναι το κόμμα του κ. Σόιμπλε και του κ. Τέμερ

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς σχολιάζοντας Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το έκτακτο επίδομα τόνισε ότι είναι φανερό πια τι υπάρχει πίσω από την βιτρίνα Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΝΔ είναι το κόμμα του κ. Σόιμπλε και είναι το κόμμα του κ. Τέμερ του καινούργιου πρόεδρου της Βραζιλίας που ψήφισε 20 χρόνια λιτότητα.


Νομίζω ότι σε σύγκριση με πέρσι και τη δραματική εμπειρία της διαπραγμάτευσης πριν την παρούσα συμφωνία είμαστε σε άλλη φάση στην Ευρώπη από την μια βέβαια έχουμε άνοδο της ακροδεξιάς από την άλλη άνοιγμα της συζήτησης της συνεργασίας πρασίνων αριστεράς και ενός κομματιού της σοσιαλδημοκρατίας που αντιλαμβάνονται ότι η πρόσδεση  στο άρμα του νεοφιλελευθερισμού οδήγησε σε κρίση στο χώρο.

Για πολλά από τα κόμματα αυτά, είπε συνεχίζοντας, το δίλημμα είναι αν θα συμπλέουν με τους συντηρητικούς ή θα επιλέξουν μια άλλη κατεύθυνση.

Το κλίμα στη Γερμανία για τη συνεδρίαση του ΚΕΑ 

Ο κ. Μπουρνούς ανέφερε πως το συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έγινε σε μια περίοδο όπου η αριστερά συζητά τον τρόπο διεξόδου, ενώ τόνισε πως η σχέση με τη γερμανική αριστερά είναι στενή, άλλωστε η γερμανική αριστερά έχει στηρίξει τον ελληνικό λαό γενναία αυτή η σχέση είναι ισχυρή και θα ενισχυθεί.

«Συνολικά η αριστερά στην Ευρώπη αναζητά τους τρόπους διεξόδου από την Πορτογαλία μέχρι τη Σκανδιναβική αριστερά που είναι στην ΕΕ και όχι όμως στην ευρωζώνη έχουν και εκεί εμπειρίες μοιραζόμαστε αυτές τις συλλογικές εμπειρίες έτσι ώστε να απαντήσουμε στο ερώτημα πως θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς».

Αναφερόμενος στο πως αντιλαμβάνεται η ευρωπαϊκή αριστερά την παροχή του έκτακτου επιδόματος στους συνταξιούχους σημείωσε πως όταν φτάνουμε στο σημείο που μια τέτοια κίνηση πολεμιέται από μερίδα των Ευρωπαίων αξιωματούχων και του ΔΝΤ αυτές πρέπει να στηρίζονται από όλες τις δυνάμεις της αριστεράς.

Παράλληλα, εστιάζοντας στις εξελίξεις στη Γερμανία είπε πως όλοι συζητούν για τη σταθερότητα αλλά κανείς δε συζητά για τις εργασιακές σχέσεις ήδη από εποχής Σρέντερ το γερμανικό θαύμα έχει στηριχτεί στις ελαστικές σχέσεις εργασίας το εργασιακό τοπίο έχει μεταλλαχτεί και άρα στην υποτίθεται ευημερούσα πραγματικότητα αρκετοί είναι αυτοί που διαβιούν στην Γερμανία με ένα επίδομα ανεργίας, οι υπόλοιποι επιβιώνουν με δουλείες που χαρακτηρίζονται από την επισφάλεια.

Τέλος σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το έκτακτο επίδομα τόνισε ότι είναι φανερό πια τι υπάρχει πίσω από τη βιτρίνα Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ΝΔ είναι το κόμμα του κ. Σόιμπλε και είναι το κόμμα του κ. Τέμερ του καινούργιου πρόεδρου της Βραζιλίας που ψήφισε 20 χρόνια λιτότητα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)