to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:11 | 03.03.2020

Πολιτική

Γ. Μπουρνούς: Η Κυβέρνηση με τη στάση της επιδιώκει μακελειό στα νησιά (ηχητικό)

"Η Κυβέρνηση, με τη στάση της, δείχνει ότι επιδιώκει μακελειό. Τις τελευταίες δυο μέρες έχουμε μπλόκα στους δρόμους που οδηγούν στη δομή της Μόριας από ένα συνονθύλευμα ανθρώπων που αποτελείται από οργανωμένους χρυσαυγίτες μέχρι λούμπεν στοιχεία. Και η παρουσία της Αστυνομίας είναι του απλού θεατή!" τόνισε σε συνέντευξη του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς


Όπως τόνισε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», οι κρατικές Υπηρεσίες είναι ανύπαρκτες, αφήνουν ακροδεξιούς να προκαλούν και να τραμπουκίζουν, μάλιστα, με την ενθάρρυνση κομματικών παραγόντων της ΝΔ, όπως του βουλευτή Λέσβου, Χαράλαμπου Αθανασίου, και του δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.

Σημείωσε ότι το πρώτο 24ωρο, που η Τουρκία είπε ότι ανοίγει τα σύνορά της, στη Λέσβο και στη Σάμο έφτασαν 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες, «κι αυτό σημαίνει ότι οδεύουμε προς κλιμάκωση(…).

»Οι υπάρχουσες δομές στα νησιά και ειδικά στη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο έχουν ήδη καταρρεύσει. Όταν υπάρχουν στη Λέσβο περισσότεροι από 20.000, τί πρόκειται να γίνει αν έρθουν άλλοι 40.000; Μάλιστα, όταν η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά την μαζική αποσυμφόρηση των νησιών; Ακόμη και τώρα εκβιάζει τις τοπικές Αρχές και ζητά πρώτα να δώσουν άδεια για κλειστές δομές κι ύστερα να στείλει καράβια για να αποσυμφορήσει τα νησιά».

Αθανασίου και Κύτελης στα μπλόκα

Κατήγγειλε ότι «η Κυβέρνηση, με τη στάση της, δείχνει ότι επιδιώκει μακελειό. Τις τελευταίες δυο μέρες έχουμε μπλόκα στους δρόμους που οδηγούν στη δομή της Μόριας από ένα συνονθύλευμα ανθρώπων που αποτελείται από οργανωμένους χρυσαυγίτες μέχρι λούμπεν στοιχεία. Και η παρουσία της Αστυνομίας είναι του απλού θεατή!

Τραμπούκισαν δημοσιογράφο που καλύπτει τα γεγονότα κι οι αστυνομικοί δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης. Ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, κι ο δήμαρχος Μυτιλήνης, που εκλέχθηκε με την υποστήριξη της ΝΔ, ενθάρρυναν τους ακροδεξιούς στα μπλόκα». Κι αναρωτήθηκε αν υπάρχει εισαγγελέας κι αν, τελικώς, «θέλουν να έχουμε νεκρούς»,

Παράνομες επαναπροωθήσεις από το Λιμενικό

Επίσης, αναφέρθηκε και στο αποκαλυπτικό βίντεο, που δείχνει το Ελληνικό Λιμενικό στην περιοχή της Κω «όχι μόνο κάνει επαναπροώθηση βάρκας, αλλά οι λιμενικοί φαίνεται ότι πυροβολούν. Μάλιστα, σε συνέντευξή του, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στην αντίδραση του προκατόχου του επί ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριου Σαντορινιού, όχι μόνο δεν το αρνήθηκε, αλλά τον χαρακτήρισε εκτός τόπου και χρόνου. Φαίνεται ότι υπήρχαν κυβερνητικές εντολές για τις επανοπροωθήσεις, κάτι που απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο(…)

Τέλος, επισήμανε ότι «η κατάσταση δεν είναι όπως το 2015. Η Τουρκία εργαλειοποιεί, με τον κυνικότερο και χυδαιότερο τρόπο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, προκειμένου να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να εκβιάσει για τα ζητήματα της Συρίας. Επί της ουσίας, όμως, αυτή η κρίση επηρεάζει μόνον την Ελλάδα.

Η ευρωπαϊκή ηγεσία έχει εγκαταλείψει την χώρα μας. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να ξαναπάρει την Τουρκία στην αγκαλιά της Δύσης. Κι αυτό είναι τραγικό για μας, διότι πάει με την τακτική του κατευνασμού σε μια στιγμή που θα έπρεπε να επιβάλλει άμεσα κυρώσεις».

πηγή Κόκκινο Καβάλας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)