to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:51 | 29.01.2020

Πολιτική

Γ. Μπουρνούς: Η κυβέρνηση διαμορφώνει συνθήκες ζούγκλας στο ποδόσφαιρο

«Όλος ο αθλητικός κόσμος έχει ξεσηκωθεί εναντίον της κυβέρνησης» ανέφερε ο τομεάρχης του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ


«Η διάθεσή μας ήταν να απέχουμε τελείως από την φαρσοκωμωδία που προκάλεσε η κυβέρνηση, επιλέξαμε όμως να ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία για να καλέσουμε τους βουλευτές της ΝΔ να τοποθετηθούν, να πάρουν την προσωπική τους ευθύνη γι` αυτό το χάος και τη διάλυση που έχει επιφέρει από προχθές η παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού και της κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο».

Αυτό δήλωσε ο τομεάρχης του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» τονίζοντας ότι «όλος ο αθλητικός κόσμος έχει ξεσηκωθεί εναντίον της κυβέρνησης». «Ο κρυπτόμενος κ. Αυγενάκης φέρνει την κ. Μενδώνη στη Βουλή να κατεβάσει τροπολογία που αντικρούει σε ένα σωρό νόμους και διατάξεις του Συντάγματος εν μέσω εκδίκασης της υπόθεσης. Προσβάλλει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, η ΝΔ αφαιρώντας από τις τιμωρητικές διατάξεις τον υποβιβασμό διασώζει τον ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα κλείνει το μάτι στον Ολυμπιακό. Σε αυτήν την φαρσοκωμωδία στο τέλος της ημέρας αν δούμε τις αντιμαχόμενες ολιγαρχικές πλευρές στο ποδόσφαιρο καμία δεν μένει ικανοποιημένη» σχολίασε.

Ο κ. Μπουρνούς στηλίτευσε την παρέμβαση του κ. Αυγενάκη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με την αντικατάσταση μελών της τονίζοντας ότι πρόκειται για πολιτικότατη παρέμβαση. Επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση «κατάλαβε τι προκάλεσε με τις σκανδαλώδεις αντικαταστάσεις των μελών της ΕΕΑ και με το πόρισμα και στη συνέχεια προσπάθησε να διορθώσει τα αδιόρθωτα».

«Εμείς προσπαθήσαμε να βάλουμε ως κυβέρνηση ρυθμιστικά πλαίσια στο ποδόσφαιρο, π.χ. για τις τιμωρίες στα επεισόδια» πρόσθεσε δηλώνοντας πως «αυτό που λείπει είναι η διαφάνεια και η λογοδοσία και αυτή η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να επιστρέψει την κατάσταση σε μια συνθήκη ζούγκλας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)