to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:09 | 02.12.2022

Πολιτική

Γ. Μπουρνούς: Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες

Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Επιτροπής LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που είναι αρμόδια για τα θέματα δικαιοσύνης, κράτους δικαίου και θεμελιωδών δικαιωμάτων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες, με συμμετοχή εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, του Βουλευτή Ν. Λέσβου, Γιάννη Μπουρνού. Η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούνταν ακόμη από τους Βουλευτές της ΝΔ, Γιάννη Λοβέρδο και Άννα Μάνη Παπαδημητρίου.


Στην παρέμβασή του, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μίλησε για τη σημασία της ανθεκτικότητας και ακεραιότητας των θεσμών, του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών αξιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρατήρησε ότι στις μέρες μας η ισχύς των ευρωπαϊκών θεσμών απειλείται από την εξασθένηση των εθνικών θεσμών σε διάφορα κράτη-μέλη. Ιδίως όταν εθνικές αρχές, όπως της Ουγγαρίας, αμφισβητούν ευθέως την ισχύ του νομικού πλαισίου της Ένωσης, ή όταν το κράτος δικαίου πλήττεται κατάφωρα σε κράτη-μέλη και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρακολουθούνται άμεσα ή έμμεσα από μυστικές υπηρεσίες και σκοτεινά συμφέροντα.

Ακόμα περισσότερο, όταν «κυβερνήσεις προμηθεύονται τα μέσα και οργανώνουν την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων, επιχειρηματιών και ερευνητικών δημοσιογράφων, όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Μπουρνούς.

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου απεύθυνε έκκληση στους συμμετέχοντες Βουλευτές και Ευρωβουλευτές για άμεσες κοινές δράσεις που πρέπει να αναληφθούν σε αυτή την κατεύθυνση, για να προστατευτούν οι ευρωπαίοι πολίτες και οι θεμελιώδεις αξίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)