to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:42 | 24.07.2020

Πολιτική

Γ. Μπουρνούς: Χωρίς τηλεοπτικό σήμα κοινότητες της Δυτικής Λέσβου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με τις κοινότητες της Δυτικής Λέσβου που παραμένουν χωρίς τηλεοπτικό σήμα.


Τμήμα του Μολύβου καθώς και οι περιοχές Συκαμινιάς, Σκάλας Συκαμινιάς, Λεπέτυμνου, Aργένου, Εφταλούς, Λισβορίου, Βασιλικών, Σιγρίου, Μεσοτόπου, Άντισσας, Γαβαθά δεν καλύπτονται από τους πομπούς ψηφιακού σήματος της Digea.

Επικαλούμενος ανάλογο αίτημα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ο Γιάννης Μπουρνούς ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να ενεργήσει άμεσα, ώστε να εξασφαλιστεί η ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη όλων των περιοχών της Δυτικής Λέσβου.

H ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης


ΘΕΜΑ: «Κοινότητες της Δυτικής Λέσβου χωρίς τηλεοπτικό σήμα»


Στη Δυτική Λέσβο, μεγάλο τμήμα της περιοχής του αντίστοιχου Δήμου δεν καλύπτεται από τους πομπούς ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος της πλατφόρμας Digea. Πρόκειται για τις περιοχές Συκαμινιάς, Σκάλα Συκαμινιάς, Λεπέτυμνου, Aργένου, Εφταλούς, Λισβορίου, Βασιλικών, Σιγρίου, Μεσοτόπου, Άντισσας, Γαβαθά, καθώς και τμήματος του Μολύβου.
Λόγω του μεγάλου αριθμού κοινοτήτων χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, με δύο επιστολές του προς το υπουργείο σας, στις 12 Δεκεμβρίου 2019 και 4 Φεβρουαρίου 2020, μετέφερε το αίτημα των κατοίκων και του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου να ενεργοποιηθεί ο τηλεοπτικός πάροχος Cosmote TV για να τερματιστεί ο αποκλεισμός των παραπάνω κοινοτήτων από την ψηφιακή εκπομπή των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση και επίλυση του προβλήματος.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Πώς προτίθεται να ενεργήσει ώστε να εξασφαλιστεί η ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη όλων των περιοχών της Δυτικής Λέσβου;


Ο ερωτών Βουλευτής Μπουρνούς Ιωάννης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)