to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:40 | 04.10.2019

Αθλητισμός

Γ. Μπουρνούς για το Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ: Να μας πει ο Αυγενάκης ποιες διεθνείς πρωτοβουλίες πήρε

«Ας καταλάβει επιτέλους ο κ. Αυγενάκης ότι είναι Υπουργός και όχι εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης» τόνισε ο αν. τομεάρχης Αθλητισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούε, για το Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ και την εξάμηνη άρση πιστοποίηση


H δήλωση:

Mε μια ανακοίνωση-τραγέλαφο, ο κ. Αυγενάκης κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ και την προσωρινή άρση της πιστοποίησης του από τον World Anti-Doping Agency (WADA), κατασυκοφαντώντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για πράξεις και παραλείψεις, οι οποίες αποκρύβει ότι ήταν απόρροια των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων απο το 2004 και έπειτα.

Τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθήσαμε, μέσα στις πλέον αντίξοες συνθήκες, να καλύψουμε κενά και ελλείψεις δεκαετιών, απόρροια τόσο της αδιαφορίας όσο και της πελατειακής λογικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Το ίδιο συνέβη και στον τομέα της καταπολέμησης της φαρμακοδιέγερσης στον αθλητισμό.

Το 2016 εναρμονίσαμε το νομικό περιβάλλον της χώρας για το οποίο οι προηγούμενες κυβερνήσεις αδιαφορούσαν καθώς η εθνική νομοθεσία θα έπρεπε να έχει ήδη εναρμονιστεί από το 2012. Καταφέραμε έτσι να κρατήσουμε το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (Ε.Σ.ΚΑ.Ν) εναρμονισμένο με την διεθνή κοινότητα.

Το 2018 εξασφαλίσαμε την εναρμόνιση με την διεθνή σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, με τη δημιουργία εθνικής πλατφόρμας, που ήταν υποχρέωση μας ήδη από το 2013.

Το 2018, βγαίνοντας από τον ασφυκτικό κλοιό των μνημονίων, προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να διασφαλίσουμε τη λειτουργία του Εργαστηρίου. Πράγματι το Εργαστήριο αντιμετώπιζε έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, αποτέλεσμα της αδιαφορίας των κυβερνήσεων απο το 2004, ήτοι κατά βάση κυβερνήσεων της ΝΔ. Και πράγματι δεν μπορούσαμε να προβούμε σε προσλήψεις, αποτέλεσμα των συμφωνιών των μνημονιακών κυβερνήσεων Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε, με σειρά πρωτοβουλιών, να αλλάξει την πραγματικότητα του Εργαστηρίου. Έτσι, σε συμφωνία με τον WADA,  αποφάσισε και νομοθέτησε την μεταφορά του Εργαστηρίου στο Δημόκριτο, που θα θυμίσουμε στον κ. Αυγενάκη ότι η παράταξή του ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ στο Κοινοβούλιο. Περαιτέρω, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και την προκήρυξη των εκλογών, προέβη σε όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες για την έκδοση της ΚΥΑ (μεταφορά μισθοδοσίας και δέσμευση σε κωδικούς, καταγραφές και απογραφές κλπ), ενώ ταυτόχρονα ήταν αυτή που εξασφάλισε χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων Ευρώ για την ανανέωση του εξοπλισμού του εργαστηρίου, για πρώτη φορά από το 2004, ώστε να πληροί τις πλέον σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές.

Αντί λοιπόν ο κ. Αυγενάκης να ψάχνει να βρει φαντάσματα κι εχθρούς, καλό θα ήταν να μας πει ποιες διεθνείς πρωτοβουλίες πήρε ώστε να μην υπάρξει η άσχημη αυτή εξέλιξη που βιώνει το εργαστήριο, καθώς και τι μεσολάβησε απο τον Ιούλιο, που επαίρετο ότι με τις πρωτοβουλίες του το όλο πρόβλημα λύθηκε, μέχρι την 1η Οκτώβρη και την εξέλιξη αυτή.

Ας καταλάβει επιτέλους ο κ. Αυγενάκης ότι είναι Υπουργός και όχι εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)