to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 03.06.2020

Πολιτική

Γ. Μπουρνούς: Δυστυχώς ούτε ο παραγωγικός κόσμος της υπαίθρου θα εξαιρεθεί από τις συνέπειες της προχειρολογίας

Στην ολομέλεια της Βουλής μίλησε χθες ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, με αφορμή το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.


Ο Γιάννης Μπουρνούς ξεκίνησε την ομιλία του ζητώντας έκτακτη αποζημίωση για τους ελαιοκαλλιεργητές και τους αμπελουργούς, για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω του πρόσφατου καύσωνα και των έντονων βροχοπτώσεων.

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την απουσία στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και προστασίας των παραγωγών, ενώ ενώ αναφέρθηκε σε σε επιμέρους πτυχές του νομοσχεδίου, όπως η προστασία του ελληνικού μελιού από τις παράνομες ελληνοποιήσεις, οι διατάξεις για τις Τεχνικές Επιτροπές Λιπασμάτων και τις μη αδειοδοτημένες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, την εκπόνη σχεδίων βόσκησης κ.α.

Έφερε επίσης στη Βουλή την κραυγή αγανάκτησης των αλιέων της Λέσβου και της Λήμνου για την απουσία στήριξής τους. Οι μισοί από αυτούς δεν έλαβαν κανένα έκτακτο επίδομα, αφού οι περιπτώσεις συνιδιοκτησίας σκαφών εξαιρέθηκαν από κάθε ενίσχυση.

Ο Γιάννης Μπουρνούς, μεταφέροντας το αίτημα των αλιέων του Κόλπου Καλλονής, προειδοποίησε τέλος το Υπουργείο να μην προχωρήσει σε χωροθέτηση επιπλέον υδατοκαλλιεργειών στον Κόλπο, θέτοντας σε κίνδυνο το ιδιαίτερο οικοσύστημά του, θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναστείλει την έκδοση αδειών.

Ανέδειξε, τέλος, τον άμεσο κίνδυνο απώλειας μεγάλων επενδύσεων στον κλάδο της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, λόγω της ιδεοληψίας της κυβέρνησης, που με την στάση της διώχνει από τη χώρα μεγάλες εταιρίες, που ήταν έτοιμες να επενδύσουν, δημιουργώντας μεσοπρόθεσμα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.  

Κλείνοντας, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκτίμησε, ότι  "στο πολύ δύσκολο προσεχές διάστημα, δυστυχώς, ούτε ο παραγωγικός κόσμος της υπαίθρου θα εξαιρεθεί από τις συνέπειες μιας κυβέρνησης που προχειρολογεί, εξυπηρετεί φίλους και ετοιμάζει βίαιες αναδιαρθρώσεις υπέρ των μεγάλων συμφερόντων".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)