to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:35 | 30.01.2023

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Υποσχέσεις άνευ αξίας στην προεκλογική ατζέντα της ΝΔ

«Το δικό μας προγραμματικό πλαίσιο περιλαμβάνει κατά προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την οικονομία και, επίσης, τα ζητήματα της δημοκρατίας (υποκλοπές κ.λπ.), καθώς και τη λεηλασία του δημόσιου χρήματος από τους διάφορους «Πάτσηδες»


Συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και στους δημοσιογράφους Γ. Κακούση και Α. Λιβαθυνού.

Ο βουλευτής, αναφέρθηκε στο θέμα τον συνταξιούχων και σχολίασε πως «όλοι γνωρίζουμε ότι στο ζήτημα των συνταξιούχων υπάρχει μία εξαπάτηση από την πλευρά του Κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης. Όλα ξεκίνησαν και, αναφέρομαι πολύ πριν από την ανακοίνωση της αύξησης συντάξεων κατά 7,75%, όταν η κυβέρνησή μας θεσμοθέτησε ως μόνιμη την 13η σύνταξη. Νόμο που ψήφισε η ΝΔ υποσχόμενη ότι θα διατηρήσει και με το που ανέλαβε την κυβέρνηση κατήργησε άμεσα. Το 2017 επίσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όρισε να υπάρξει αύξηση των συντάξεων από 1.1.2023. Η αύξηση, δηλαδή, που διατυμπανίζει σήμερα η ΝΔ είναι η εφαρμογή της απόφασης ΣΥΡΙΖΑ. Η βασική διαφορά όμως είναι ότι το 7,75% είναι ένα ποσοστό που λάμβανε υπόψη το  πληθωρισμό του 2017 που ήταν της τάξεως του 1% και όχι του 15% που έχουμε σήμερα, για παράδειγμα, στα τρόφιμα. Και, αναφέρομαι στα τρόφιμα γιατί αποτελεί το βασικό κονδύλι εξόδων – μαζί με τα φάρμακα – για τους συνταξιούχους».

Ο ίδιος συνέχισε στο ίδιο ζήτημα, τονίζοντας πως σήμερα «έχουμε πολλά παραδείγματα συνταξιούχων που πήγαν στα ΑΤΜ για να πάρουν τη σύνταξή τους, περιμένοντας την ανεπαρκή έστω αύξηση του 7,75% και βρήκαν στους λογαριασμούς τους από καθόλου μέχρι πολύ μικρότερη αύξηση. Δεν πήραν, δηλαδή, την αύξηση που προβλεπόταν. Μετά κι από αυτή την εξαπάτηση είχαμε την «είδηση» ότι η κυβέρνηση θα δώσει «κάτι  το Πάσχα».

«Όλα αυτά οδηγούν σε δύο βασικά συμπεράσματα. Πρώτον, οι πρόσφατες οικονομικές εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη αποδεικνύονται ανεπαρκέστατες έως ψεύτικες. Δεύτερον, η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν είναι σοβαρή», σχολίασε.

Για τη ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη, ο Γ. Μπαλάφας εξήγησε ότι «ακόμα δεν έχουμε δει τη ρύθμιση. Ό,τι μαθαίνουμε είναι από διαρροές. Από την πλευρά μας δύο είναι τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να διασφαλιστούν, τα οποία περιλαμβάνονται στην πρόταση που έχουμε διαμορφώσει. Πρώτον, να μην υπάρχει δυνατότητα διασταλτικής ερμηνείας, αλλά η ρύθμιση να αφορά ξεκάθαρα τις ναζιστικές – φασιστικές εγκληματικές οργανώσεις. Δεύτερον, να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα δεν απαγορεύει την ύπαρξη πολιτικών κομμάτων, απαγορεύει  τις δραστηριότητες που αντιβαίνουν και προσβάλλουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα».

«Σε συνάρτηση με τα παραπάνω βλέπουμε ότι ο Κασιδιάρης συνεχίζει να καθοδηγεί τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και μέσα από την φυλακή», συνέχισε

Στο θέμα της προεκλογικής ατζέντας, ανέφερε πως «η ατζέντα της ΝΔ για τις εκλογές βλέπουμε ότι  θα περιλαμβάνει πολλές υποσχέσεις άνευ αξίας όπως αυτές που έχουμε ακούσει, αλλά δεν έχουμε δει να υλοποιούνται» και κατέληξε λέγοντας ότι το προεκλογικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «περιλαμβάνει κατά προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την οικονομία και, επίσης, τα ζητήματα της δημοκρατίας (υποκλοπές κ.λπ.), καθώς και τη λεηλασία του δημόσιου χρήματος από τους διάφορους «Πάτσηδες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)