to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:27 | 02.10.2018

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Υπάρχει μεγάλη πολιτική υποκρισία στη Ν.Δ.

Συνέντευξη του Γιάννη Μπαλάφα στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο"


Ο Γιάννης Μπαλάφας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη, τόνισε μεταξύ άλλων:

- Σχετικά με το εάν θα δοθούν εξηγήσεις από τη ΝΔ για τις εν κρυπτώ επαφές της κας Σπυράκη με τον κ. Ζάεφ

"Μιλώντας με όρους πολιτικούς, από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη και διαφόρων στελεχών της ΝΔ, υπάρχει μεγάλη πολιτική υποκρισία. Άλλα λένε στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό της χώρας. Και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά. Σε αυτό το μείζον εθνικό θέμα, ένα ζήτημα ασφάλειας, σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, ένα ζήτημα συμφέροντος της χώρας μας, συμπεριφέρονται σαν τον Ιανό, εμφανίζοντας έναν "πελατειακό εθνικισμό" στους Έλληνες, με σκοπό τη συγκέντρωση ψήφων. Το βασικό είναι ότι δεν θέλουν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να λυθεί μια εκκρεμότητα 30 χρόνων. Είναι σαν να "δουλεύουν" με αυτόν τον τρόπο για την Τουρκία, διευκολύνοντας της την πρόσβαση στα Βαλκάνια και να "χαρίσουν" την FYROM στον Ερντογάν.

Η μεγάλη αποχή συμμετοχής σε διάφορες διαδικασίες στη FYROM είναι χαρακτηριστική και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Παρόλα αυτά, η αποχή στο δημοψήφισμα έχει τη σημασία της, αν και το δημοψήφισμα δεν είναι δεσμευτικό, για τη συνέχεια της έγκριση της συμφωνίας. Ήταν δε πολύ σωστή η επιμονή της κυβέρνησης και του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να περιμένει την ολοκλήρωση των διαδικασιών στην γειτονική μας χώρα για να έρθει μετά η συμφωνία στην ελληνική βουλή".

- Σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού και το μέλλον των συντάξεων

"Έχουμε ακολουθήσει όλη την τριετία μια υπεύθυνη και αποφασιστική στάση. Υλοποιήσαμε ένα μνημόνιο για να αποφύγουμε το Grexit και τώρα περνώντας στη μεταμνημονιακή περίοδο θέλουμε να ακολουθήσουμε μια τακτική συνεννόησης και συναίνεσης με τους εταίρους, ώστε η μη μείωση των συντάξεων να αποφασιστεί από κοινού. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για τους συνταξιούχους".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)