to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:47 | 21.04.2020

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία

«Ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει σήμερα το "χούντα που σας χρειάζεται”... Κατανοητό μόνο για όσους έβλεπαν με συμπάθεια τους δικτάτορες (πχ. όσους ηγήθηκαν της νεολαίας των χουντικών μεταδικτατορικά ή όσους δεχόντουσαν ευχετήριες κάρτες από τον Παττακό και σήμερα κάνουν πολιτική καριέρα)…» λέει δηκτικά σε ανακοίνωση του για την 21η Απριλίου ο βουλευτής Νότιου τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μπαλάφας


Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Πέρασαν ήδη 53 χρόνια από την 21η Απριλίου του 1967. Η πλειοψηφία των σημερινών πολιτών στη χώρα μας - ευτυχώς - δεν έζησε την δικτατορία των συνταγματαρχών. Οι πολλοί έχουν ακούσει για την κατάργηση κάθε ελευθερίας, τα βασανιστήρια τις φυλακίσεις και τις εξορίες όσων αντιστέκονταν, καθώς και τις χαριστικές ρυθμίσεις στους ολιγάρχες, και τα σκάνδαλα με τους “εκλεκτούς” των δικτατόρων.

Ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει σήμερα το "χούντα που σας χρειάζεται”... Κατανοητό μόνο για όσους έβλεπαν με συμπάθεια τους δικτάτορες (πχ. όσους ηγήθηκαν της νεολαίας των χουντικών μεταδικτατορικά ή όσους δεχόντουσαν ευχετήριες κάρτες από τον Παττακό και σήμερα κάνουν πολιτική καριέρα)…

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, ότι η χούντα αυτή οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου και την Τουρκική εισβολή.

Ας θυμηθούμε ότι προηγήθηκε μια αποστασία οργανωμένη από τα κυρίαρχα ΜΜΕ της εποχής...

Ας θυμηθούμε ότι η δικτατορία επικαλέστηκε τον “κομμουνιστικό κίνδυνο”... Πάντα η αριστερά φταίει!

Ας θυμηθούμε ότι αλληλεγγύη στον αγώνα μας για την πτώση της δικτατορίας δεχθήκαμε από ένα ευρύ μέτωπο δημοκρατών, στο οποίο συμμετείχαν πολίτες από τη δημοκρατική δεξιά έως την κομμουνιστική αριστερά.

Ας θυμηθούμε ότι και τότε καταλυτικό ρόλο έπαιξαν η νεολαία και οι δυνάμεις της αριστεράς που (κατασυκοφαντούμενες από τα ελεγχόμενα από τη χούντα ΜΜΕ) αντιστάθηκαν παρά τις απειλές και τις διώξεις.

53 χρόνια μετά όλοι θυμόμαστε τους στίχους του Ανδρέα Κάλβου “θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)