to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:27 | 23.05.2021

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Τα αντιλαϊκά νομοσχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ξεκάθαρη επιλογή της

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε ο βουλευτής Νοτίου Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98 τονίζοντας « ο κ. Μητσοτάκης διακρίνεται από μια υπερβολική αυταρέσκεια και μια υπεροψία».


Στη συνέντευξη του σχολίασε μια σειρά από θέματα της επικαιρότητας.

Για τη φωτιά στην Κορινθία, ο Γιάννης Μπαλάφας επισήμανε πως: « Η οικολογική καταστροφή των τελευταίων ημερών στην Κορινθία και στη Δυτική Αττική, δυστυχώς, είναι τεράστια. Έχουν καεί 71.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης. Ο κ. Χαρδαλιάς και η Πολιτική Προστασία “πιάστηκαν στον ύπνο”. Ήταν απροετοίμαστοι, παρόλο που η αντιπυρική περίοδος άρχισε την 1η Μαΐου και θα έπρεπε να είναι σε εγρήγορση. Χρειάζεται προσεκτικός σχεδιασμός γιατί το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και η κλιματική αλλαγή συνεχώς αυξάνει τους κινδύνους».

Ενώ σχολιάζοντας τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ την περίοδο της πανδημίας υποστήριξε ότι «Αν θέλουμε να δούμε τη συνολική εικόνα στη χώρα μας πρέπει να συνυπολογίσουμε μια σειρά από ανοικτά μέτωπα της κυβέρνησης για ζητήματα που αφορούν στους μικρομεσαίους, στους πλειστηριασμούς, στους μισθωτούς, στην οικονομία. Σε μια περίοδο που η πανδημία δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο λόγω των άστοχων κυβερνητικών χειρισμών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε το νέο Πτωχευτικό Κώδικα που πλήττει τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, απελευθέρωσε τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και φέρνει ένα αντεργατικό-αντιδραστικό εργασιακό νομοσχέδιο που καταργεί το οκτάωρο, θεσπίζει τις απλήρωτες υπερωρίες, μειώνει τους μισθούς και διευκολύνει τις απολύσεις. Μια σειρά από νομοθετήματα που πλήττουν την κοινωνία αντί να την προστατεύσουν και καταστρέφουν την οικονομία.

Η συνολική εικόνα της κυβέρνησης, λοιπόν, είναι προβληματική και γι΄ αυτό έχουν καταφύγει στον επικοινωνιακό χειρισμό και στο τελευταίο “όπλο” τους. Αντί να προβάλλουν τα θετικά αποτελέσματα της διακυβέρνησής τους - που προφανώς δεν υπάρχουν - βρίσκονται μονίμως σε αμυντική στάση και προσπαθούν να πείσουν ότι “όλοι είμαστε ίδιοι ”. Δεν είμαστε, όμως, όλοι ίδιοι. Τα αντεργατικά-αντιλαϊκά νομοσχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ξεκάθαρη επιλογή της. Δεν υπάρχει καμία “δαμόκλειος σπάθη” να τους απειλεί, όπως στο παρελθόν και αυτό το οφείλουν και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τους αφήσαμε 37δις “μαξιλάρι” και σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα νέα ευρωπαϊκά κονδύλια. Τα 32δις πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης που αναμένονται, το ΕΣΠΑ, η ποσοτική χαλάρωση και μια σειρά άλλα μέτρα δίνουν τη δυνατότητα για ενίσχυση της οικονομίας και προστασία της κοινωνίας, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που η πανδημία επιτείνει την κατάσταση».

Επιπλέον ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε την πολυσυζητούμενη ανάγκη για διακομματική συνεργασία ως εξής: «Πρέπει να τονίσω ότι έχοντας απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε ως χώρα λόγω της πανδημίας, είχαμε προτείνει στον κ. Μητσοτάκη να υπάρξει ένα πολιτικό μορατόριουμ για ζητήματα και νομοθετήματα που δεν είναι απαραίτητα αυτήν την περίοδο. Αρνήθηκε. Έχουμε προτείνει, επίσης, να υπάρξει τώρα μια διακοινοβουλευτική επιτροπή για τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης. Το αρνείται. Έχουμε αποδείξει, δηλαδή, ότι είμαστε θετικοί σε ενέργειες που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, ειδικά αυτήν την περίοδο.

Όμως, ο κ. Μητσοτάκης διακρίνεται από μια υπερβολική αυταρέσκεια και μια υπεροψία. Λειτουργεί σαν να βρίσκεται στον δικό του κόσμο. Τον κόσμο των “αρίστων” και γι’ αυτό δεν δέχεται καμία κριτική και καμία πρόταση. Και όταν αποκαλύπτονται τα κακώς κείμενα δεν δίνεται καμία απάντηση. Μια λογική συνεχούς πρόκλησης απέναντι στον κόσμο και αδιαφορίας για τις ενέργειές του, είτε είναι η ανεμελιά στην Πάρνηθα, είτε είναι τα ταξιδάκια στα νησιά του Αιγαίου. Ακόμα και για περιπτώσεις όπως το video που κυκλοφόρησε με τον εφοπλιστή κ. Λασκαρίδη να προσβάλλει και να απαξιώνει τον ίδιο και τη χώρα μας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση, καμία απάντηση. Σαν να μην ειπώθηκε ποτέ».

Τέλος ιδιαίτερη μνεία έκανε για την κατάθεση Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή λέγοντας: «Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε στην προανακριτική να εξελίσσεται ένα φιάσκο. Ο κ. Καλογρίτσας φάσκει και αντιφάσκει συνεχώς, εγκαλεί τους βουλευτές της ΝΔ για απραξία και τελικά αναδεικνύεται ότι δεν έχει καμία απόδειξη για όλα όσα κατά καιρούς ισχυρίστηκε μαζί με τα στελέχη της ΝΔ.

Ας δούμε όμως τον πυρήνα των κατηγοριών. Είναι ο ισχυρισμός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να δημιουργήσει ένα “φιλο-συριζαϊκό” κανάλι, σε αντιπαράθεση με τα υπάρχοντα τηλεοπτικά κανάλια. Και όλη αυτή η ρητορική αναπτύσσεται από τη ΝΔ που με τις “λίστες Πέτσα” ελέγχει σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ. Ντροπή!».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)