to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:15 | 28.06.2022

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης να προσπαθεί να ξαναζεστάνει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο

«Είναι σίγουρο είναι ότι εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, προβάλλουμε τη μόνη ρεαλιστική λύση και, μάλιστα, συμβατή με το εθνικό συμφέρον. Τη λύση μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας στη βάση ενός κοινού προγράμματος»


Σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 (στo δημοσιογράφο Δ. Κουκλουμπέρη):

​Για την προσπάθεια της κυβέρνησης να επανασυστήσει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο

Η προσπάθεια της κυβέρνησης επιβεβαιώνεται από καθημερινά γεγονότα και δηλώσεις που πιστοποιούν τη φθορά της κυβέρνησης. Σήμερα, για παράδειγμα, ο πρόεδρος της ΡΑΕ, που έχει τοποθετηθεί από το κυβερνών κόμμα, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ενώ έχει σταλεί από τη ΡΑΕ προς την κυβέρνηση πρόταση αντιμετώπισης της ρήτρας αναπροσαρμογής, η κυβέρνηση επέλεξε να ακολουθήσει διαφορετικό μοντέλο. Τόνισε ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν καταργείται και επέκρινε την κυβέρνηση για συγκάλυψη των υπερκερδών των ιδιωτών παρόχων ενέργειας. Επίσης, λίγες μέρες πριν, ο Συνήγορος του Καταναλωτή κ. Λ. Ζαγορίτης,  πρώην γραμματέας της ΝΔ, δήλωσε ότι «Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στην αγορά ενέργειας και, δυστυχώς, δεν υπάρχει από την άλλη πλευρά έλεγχος και επιβολή της νομιμότητας». Τι άλλη χρεία μαρτύρων έχουμε όταν γίνονται τέτοιες δηλώσεις από αυτά τα στελέχη;

Επειδή, λοιπόν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση εξαιτίας των πολιτικών της, προσπαθεί, από τη μία πλευρά να “πετά πυροτεχνήματα”, όπως η προβαλλόμενη κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και, από την άλλη πλευρά, προσπαθεί να ξαναζεστάνει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Για την πιθανότητα συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης με το σύστημα της απλής αναλογικής

Είναι σίγουρο είναι ότι εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, προβάλλουμε τη μόνη ρεαλιστική λύση και, μάλιστα, συμβατή με το εθνικό συμφέρον. Τη λύση μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας στη βάση ενός κοινού προγράμματος. Απευθυνόμαστε σε όλες τις δημοκρατικές-προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να συμφωνήσουν σε αυτό. Παρακολουθώντας τις τοποθετήσεις που κατά καιρούς γίνονται φαίνεται ότι μία minimum συμφωνία είναι εφικτή.

Προφανώς κατανοώ ότι κάποια από τα κόμματα έχουν επιφυλάξεις να τοποθετηθούν πριν από τις εκλογές, όμως δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να θέτουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Και το εθνικό συμφέρον της χώρας μας απαιτεί την πολιτική αλλαγή ώστε να βγει από αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση η πλειοψηφία των πολιτών. Όλοι θα τεθούμε προ των ευθυνών μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)