to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:21 | 16.01.2023

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Προφανές ότι άλλαξε η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για την κηδεία Γλύξμπουργκ

«Η κυβέρηση αναβάθμισε την εκπροσώπησής της, δια του αντιπροέδρου της κ. Πικραμένου, ενώ αρχικά είχε αποφασίσει να παραστεί μόνο η κ. Μενδώνη. Επίσης, οργάνωσε το προσκύνημα των φιλοβασιλικών πολιτών και, ακόμη, είχαμε τις φιλοβασιλικές δηλώσεις πολλών στελεχών της κυβέρνησης, όπως των εκ του ΛΑΟΣ προερχομένων Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη, καθώς και των κ.κ. Πέτσα, Κουμουτσάκου, Χρυσομμάλη κ.λ,π», εξήγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συνέντευξή του


«Ο θάνατος είναι ένα γεγονός το οποίο αντιμετωπίζουμε πάντοτε με σεβασμό. Όμως, ο χειρισμός από την πλευρά της κυβέρνησης του θανάτου του έκπτωτου βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου μετέτρεψε αυτό το γεγονός σε ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης. Κι αυτό γιατί υπήρξε υπαναχώρηση από την πλευρά της κυβένρησης   στον τρόπο χειρισμού της κηδείας»: αυτή την άποψη εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μπαλάφας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στους δημοσιογράφους Γ. Παπαδάκη και Μ. Αναστασοπούλου.

Ο ίδιος, εξήγησε: «Συγκεκριμένα, η κυβέρηση αναβάθμισε την εκπροσώπησής της, δια του αντιπροέδρου της κ. Πικραμένου, ενώ αρχικά είχε αποφασίσει να παραστεί μόνο η κ. Μενδώνη. Επίσης, οργάνωσε το προσκύνημα των φιλοβασιλικών πολιτών και, ακόμη, είχαμε τις φιλοβασιλικές δηλώσεις πολλών στελεχών της κυβέρνησης, όπως των εκ του ΛΑΟΣ προερχομένων Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη, καθώς και των κ.κ. Πέτσα, Κουμουτσάκου, Χρυσομμάλη κ.λπ. Είναι προφανές ότι άλλαξε η πολιτική βούληση της κυβέρνησης».

«Να θυμίσουμε ότι το 1974, επί πρωθυπουργίας Κωνστ. Καραμανλή, έγινε δημοψήφισμα από το οποίο με ποσοστό περιπου 70% αποφασίστηκε η κατάργηση της Βασιλευομένης Δημοκρατίας στη χώρα μας και η εγκαθίδρυση της Προεδρευομένης Δημοκρατίας. Να σημειώσουμε επίσης ότι η αντίληψη του Κωνστ. Καραμανλή σε εκείνη τη φάση ήταν κατά της βασιλείας», τόνισε στο τέλος ο Γιάννης Μπαλάφας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)