to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:10 | 01.12.2022

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Πολιτικός ηγήτορας του κυκλώματος είναι ο Μητσοτάκης

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πρώτο νομοθέτημά του μόλις ανέλαβε την πρωθυπουργία ήταν να περάσει στη δικαιοδοσία του την ΕΥΠ, τοποθετώντας τον ανιψιό του Δημητριάδη ως ενδιάμεσο κρίκο μεταξύ ΕΥΠ και Μαξίμου και, τον Κοντολέοντα ως διοικητή της υπηρεσίας, για χάρη του οποίου άλλαξε μέχρι και τον νόμο. Όλα αυτά είναι στοιχεία που δείχνουν ότι πρόθεση του Κ. Μητσοτάκη ήταν ο προσωπικός και πλήρης έλεγχος»


Σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό RISE TV (στον δημοσιογράφο Β. Ταλαμάγκα):

Για τις υποκλοπές

Πλέον είναι αντιληπτό από όλους ότι υπάρχει συγκεκριμένο κύκλωμα, σε σχέση με το ζήτημα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, του οποίου πολιτικός ηγήτορας είναι ο Κ. Μητσοτάκης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πρώτο νομοθέτημά του μόλις ανέλαβε την πρωθυπουργία ήταν να περάσει στη δικαιοδοσία του την ΕΥΠ, τοποθετώντας τον ανιψιό του Δημητριάδη ως ενδιάμεσο κρίκο μεταξύ ΕΥΠ και Μαξίμου και, τον Κοντολέοντα ως διοικητή της υπηρεσίας, για χάρη του οποίου άλλαξε μέχρι και τον νόμο. Όλα αυτά είναι στοιχεία που δείχνουν ότι πρόθεση του Κ. Μητσοτάκη ήταν ο προσωπικός και πλήρης έλεγχος.   

Ένα άλλο, πρόσφατο, στοιχείο που δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο είναι η αντικατάσταση των βουλευτών της ΝΔ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που επί της ουσίας διαφώνησαν με την ερμηνεία της χρήσης του απορρήτου. Ο κ. Τζαβάρας, μάλιστα, σε δήλωσή του αρνήθηκε τη δικαιολογία την ασθένειας που του «χρέωσαν», λέγοντας ότι  αποχώρησε από την επιτροπή προκειμένου να μην  διαταραχθεί  η οριακή  πλειοψηφία  που υπάρχει. Όλα αυτά είναι αδιαμφισβήτητα γεγονότα με ξεκάθαρη στόχευση.

Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκει χρόνο για μία σειρά τηλεοπτικών και άλλων συναντήσεων, αλλά δεν βρίσκει χρόνο να ασκήσει τα καθήκοντά του και να έρθει στη Βουλή για να απαντήσει στην τελευταία επίκαιρη  ερώτηση που έχει καταθέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το αν παρακολουθείται ο αρχηγός της αστυνομίας, και συγκεκριμένοι εισαγγελείς, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Γιατί δεν έρχεται στη Βουλή να τα διαψεύσει;

Νομίζω ότι όλοι θεωρούσαμε ότι το 1974, μετά το τέλος της δικτατορίας, με ευθύνη και πρωτοβουλίες όχι μόνο των προοδευτικών δυνάμεων αλλά και των δυνάμεων της δεξιάς, η περίοδος των παρακολουθήσεων ανήκε στο παρελθόν. Δυστυχώς, ανακαλύπτουμε ότι αυτές οι πρακτικές είναι πάλι παρούσες. Και δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ανακάλυψε το θέμα.  Τα στοιχεία και οι αποκαλύψεις έχουν προκύψει από δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών μέσων. Έντυπα του ομίλου Μαρινάκη – όπως, το «Βήμα» και «Τα Νέα»-, η «Καθημερινή», τα «Παραπολιτικά»  είναι κάποια από τα μέσα που έχουν φέρει στην επιφάνεια συγκεκριμένα στοιχεία και πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στη χρήση του παράνομου λογισμικού Predator. Ας μην μας κουνάνε το δάκτυλο, λοιπόν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα τοξικό κλίμα. Η τοξικότητα προκύπτει από τις παρακολουθήσεις και από τη δυσωδία που αναδύεται από το σύστημα παρακολουθήσεων. Ένα σύστημα που όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία οφείλεται στο κύκλωμα Μητσοτάκη.

Για την  ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών

Το θέμα του χρόνου των εκλογών το καθορίζει ένας πρωθυπουργός με βάση το συμφέρον της πατρίδας.  Σήμερα, όπως είναι τα πράγματα, με την αμφισβήτηση και την αποδυνάμωση του πρωθυπουργού από τις εύλογες κατηγορίες που του απευθύνονται τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και γενικότερα από το πολιτικό σύστημα, είναι οι συνθήκες που θα τον οδηγήσουν  σε εκλογές. Ακούσαμε προχθές τον Μητσοτάκη να λέει ότι «μυρίζει εκλογές». Αφού μυρίζει εκλογές, λοιπόν, «ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα». Ας  προχωρήσει σε εκλογές.

Για την οικονομία

Πρέπει να θυμίσω ότι κατά την δική μας διακυβέρνηση και παρά το εξαιρετικά σφικτό δημοσιονομικό καθεστώς, προχωρήσαμε στη θέσπιση της δέκατης τρίτης σύνταξης, καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό και αυξήσαμε τον κατώτατο, καθιερώσαμε τα σχολικά γεύματα και, γενικά, στηρίξαμε παρά τις δυσκολίες τα πιο αδύναμα στρώματα. Ο Κ. Μητσοτάκης σε ένα τελείως διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον, κατήργησε την 13η σύνταξη και αρνείται να αποδώσει στους συνταξιούχους τα αναδρομικά που δικαιούνται, τάζει αύξηση των συντάξεων από 1.1.2023 που, όμως, είναι ψηφισμένος νόμος επί ΣΥΡΙΖΑ και αρνείται πεισματικά να πάρει μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Όλοι συμφωνούμε ότι έχουμε ενεργειακή κρίση. Η ακρίβεια όμως που υπάρχει στη χώρα μας  δεν είναι μόνο εισαγόμενη. Δεν οφείλεται αποκλειστικά  στην ενεργειακή κρίση,  όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Οφείλεται και ενισχύεται από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την άρνησή της να εφαρμόσει μέτρα ανακούφισης για τα λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη, γεγονός που εντείνει την κρίση και τις επιπτώσεις. Μέτρα που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν παρθεί από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Και επειδή συχνά μας τίθεται το ερώτημα από πού θα βρεθούν οι πόροι, η απάντηση είναι ότι θα ακολουθήσουμε άλλο μοντέλο. Η σημερινή κυβέρνηση λειτουργεί ως αρωγός στην απληστία των λίγων και ισχυρών. Σιγοντάρει την αισχροκέρδεια και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην υπόθεση της φορολόγησης των «ουρανοκατέβατων» κερδών των παρόχων ενέργειας, όπου παρά τις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη, οκτώ μήνες μετά δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ στα κρατικά ταμεία. Η επιλογή, λοιπόν, της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη.  Παίρνει από τους πολλούς μέσα από την έμμεση φορολόγηση -ΦΠΑ και ΕΦΚ- για να ενισχύσει τους λίγους μέσα από την επιδότηση της αισχροκέρδειας. Τα επίσημα στοιχεία είναι αμείλικτα και θέτουν τη χώρα μας σε αρνητική θέση πρωτιάς ως προς το κόστος ενέργειας.

Η έκρηξη των τιμών ενέργειας που συμπαρασύρει τις τιμές  στα προϊόντα σε συνδυασμό με την μείωση της αγοραστικής δύναμης έχει φέρει το κόσμο της αγοράς, τα νοικοκυριά και τους αγρότες σε αδιέξοδο. Ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα με: μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, μείωση του ΕΦΚ, πλαφόν στις τιμές καυσίμων, φορολόγηση της αισχροκέρδειας των παρόχων ενέργειας.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)