to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:39 | 29.11.2020

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Οι δύο βασικοί λόγοι που απορρίπτουμε στο σύνολό του το “Μνημόνιο Πισσαρίδη”

«Η μικρομεσαία επιχείρηση, χρειάζεται στήριξη. Χρειάζεται ρευστότητα, μη επιστρεπτέα προκαταβολή, δανειοδότηση και μέτρα που θα διατηρήσουν τις θέσεις εργαζομένων. Η κυβέρνηση, όμως, κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση»


Σημεία της χθεσινής συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky (στο δημοσιογράφο Κ. Χαρδαβέλα):

Για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Να επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι η μόνη μας έγνοια  σε αυτή τη φάση είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η κατάσταση είναι γενικά δραματική. Τα ποσοστά θανάτουσε σχέση με τον πληθυσμό στη χώρα μας, δυστυχώς, είναι πάνω από το μέσο όρο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Σ τη Βόρεια Ελλάδα  η κατάσταση είναι σχεδόν εκτός ελέγχου. Οι όποιες παρατηρήσεις και κριτικές μας έχουν σαν στόχο τη προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή λαθών.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε στη Θεσσαλονίκη να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος. Δήλωσε “Ίσως, όντως, να έπρεπε να είχαμε ενεργήσει μία εβδομάδα γρηγορότερα στη Θεσσαλονίκη. Όμως, δεν ήταν πολλές οι φωνές στην πόλη που ζητούσαν lockdown νωρίτερα...”Όμως ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι να συλλέγει γνώμες, αλλά να συμβουλεύεται τους ειδικούς και να μην ακολουθεί το “βλέποντας και κάνοντας”.Γι’ αυτό ζητάμε να δοθούν στη δημοσιότητα  τα πρακτικά των επιτροπής επιστημόνων.

Ο κ. Μητσοτάκης μας ενημέρωσε, επίσης,  ότι δεν υπάρχει εισήγηση από τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια για περισσότερες επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών. Την ίδια στιγμή, όμως, γίνονται αεροδιακομιδές διασωληνωμένων ασθενών από νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας. Το νοσοκομείο της Δράμας, σε αυτές τις συνθήκες, λειτουργεί με τέσσερις γιατρούς και η κυβέρνηση συνεχίζει να μην κάνει προσλήψεις. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν καθημερινές μάχες σε όλη τη χώρα και όμως, οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες δεν εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Για την Έκθεση - ΜνημόνιοΠισσαρίδη

Υπάρχει δύο βασικοί λόγοι που απορρίπτουμε στο σύνολό του το “Μνημόνιο Πισσαρίδη”. Ο πρώτος είναι ότι η κοινωνία δεν έχει ανάγκη σε αυτή τη φάση από νόμους που διχάζουν, αλλά από πανστρατιά και εθνική ενότητα. Γιατί διχάζουν το λαό ο Πτωχευτικός Κώδικας που ψηφίστηκε, το αντεργατικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε από τον κ. Βρούτση και το “Μνημόνιο Πισσαρίδη”. Ο δεύτερος λόγος είναι το ίδιο το περιεχόμενό του. Ανάμεσα στα πολλά αρνητικά επισημαίνουμε ιδιαίτερα την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και την αποδιάρθρωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από συγχωνεύσεις και εξαγορές. Τέλος,  να σημειώσω ότι το “Μνημόνιο Πισσαρίδη” έχει συνταχθεί από μια κλειστή ομάδα, χωρίς διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς και τα υπόλοιπα κόμματα.

Η μικρομεσαία επιχείρηση, χρειάζεται στήριξη. Χρειάζεται ρευστότητα, μη επιστρεπτέα προκαταβολή, δανειοδότηση και μέτρα που θα διατηρήσουν τις θέσεις εργαζομένων.  Η κυβέρνηση, όμως, κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση.

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)