to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:31 | 30.08.2019

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Ο Μητσοτάκης αθετεί ή δεν θέτει καν στο τραπέζι βασικές προεκλογικές του δεσμεύσεις

Σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β3΄ Νότιου Τομέα Αθηνών, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ


Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β3΄ Νότιου Τομέα Αθηνών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ (στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο & Χρήστο Κούτρα), τόνισε, μεταξύ άλλων:

·       Για την συνάντηση Μέρκελ – Μητσοτάκη: «Προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει ότι από τα πρώτα ζητήματα που θα προωθήσει, θα επιμείνει και θα καταφέρει, χάριν της μεταρρυθμιστικής του ορμής και του μεταρρυθμιστικού του ζήλου, θα είναι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Όμως, ο κ. Μητσοτάκης δεν έθεσε καν το θέμα προς συζήτηση και αυτό, αποτελεί, εμπράκτως, την πλήρη διάψευση και αθέτηση όσων είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Για την συνάντηση υπάρχουν, επίσης,  άλλα δύο βασικά σημεία που πρέπει να σχολιαστούν. Το πρώτο αφορά την αλλαγή στάσης της ΝΔ  απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Προφανώς, χαιρετίζω την “κωλοτούμπα” της ΝΔ, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε όλο το μένος με το οποίο χειρίστηκαν το ζήτημα επί των ημερών μας, με πομπώδεις δηλώσεις περί προδοτικής συμφωνίας, συλλαλητήρια και προπηλακισμούς βουλευτών μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στο ελληνικό λαό που θυμάται και θα κρίνει. Το δεύτερο, αφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις. Για ένα ζήτημα που είναι εθνικής εμβέλειας και όχι κομματικό, δεν υπήρξε δημόσια και άρα επίσημα, καμία αναφορά εκ μέρους του Μητσοτάκη. Μάλιστα, όταν η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που έθεσε ζήτημα αποζημιώσεων.»

·       Για τη φημολογούμενη σύσταση εξεταστικών επιτροπών: «Εμείς δεν θα φοβηθούμε τίποτα. “Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται”.  Ποιούς θα καλέσουν σε πιθανή εξεταστική για το 3ο Μνημόνιο; Τον Ντράγκι και τον Ντάισεμπλουμ; Το εκβιαστικό προς την κυβέρνηση μας 3ο Μνημόνιο ήταν το τίμημα για την αποφυγή του Grexit. Ας καλέσουν λοιπόν. Όσον αφορά, πιθανή εξεταστική για τη ΔΕΗ, έχω να σχολιάσω ότι επί μια πενταετία το μόνο που λεγότανε από την αντιπολίτευση ήταν ότι η ΔΕΗ καταρρέει. Η αλήθεια είναι ότι επί των ημερών μας και παρά τα προβλήματα, που όντως υπάρχουν, η εταιρία κατάφερε να μειώσει το χρέος της από 4,7 δις σε 3,7 δις, να υλοποιήσει μια  επένδυση 1,3 δις και να πληρώσει 1,5 δις φόρους. Όμως, όταν θέλεις να πουλήσεις κάτι, δεν το απαξιώνεις, όπως κάνει μετ΄επιτάσεως η ΝΔ. Η ουσία όμως, τελικά,  είναι ότι σήμερα έχουμε αύξηση των τιμολογίων του μέσου νοικοκυριού κατά 13,4%, αλλά και της μικρομεσαίας επιχείρησης κατά 15%.»

·       Για τις εσωτερικές διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ:  «Ένα βασικό σχόλιο. Με την στήριξη του ελληνικού λαού γίναμε ένα κόμμα από το 4% στο 32% . Η απήχησή μας απλώνεται σε ευρύτερα ακροατήρια και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επικοινωνήσουμε με χώρους πέραν της ιστορικής Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ένα μεγάλο, λαϊκό, δημοκρατικό κόμμα, που θα εκφράζει όλον τον προοδευτικό κόσμο. Εξάλλου, στην Ελλάδα, ο κεντροαριστερός χώρος με τον χώρο της ιστορικής Αριστεράς ήταν πάντα σαν συγκοινωνούντα δοχεία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)