to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:48 | 31.01.2023

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Ο Κ. Μητσοτάκης ως υπεύθυνος της ΕΥΠ είναι ο ιθύνων νους όλων των παρακολουθήσεων

«Δάσκαλος της σχολής «δεν ξέρω» είναι ο πρωθυπουργός με τις αποδεδειγμένες υποθέσεις υποκλοπών. Τις υποκλοπές που έχουν ταράξει όλη την ελληνική κοινωνία και θέτουν ζήτημα εθνικής ασφάλειας, αλλά ο μόνος υπεύθυνος της ΕΥΠ δεν γνωρίζει. Η πολιτική ευθύνη του Κ. Μητσοτάκη είναι αποδεδειγμένη και μεγάλη».


Ο Γ. Μπαλάφας τόνισε εισαγωγικά, μιλώντας στο ArtTV, πως εκφράζει βαθιά οδύνη για την απώλεια του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ  Τουρούτσικα, του 29χρονου πιλότου της ελληνικής Αεροπορίας, προσθέτοντας πως ελπιζει να υπάρξει θετική έκβαση για τον κυβερνήτη του αεροσκάφους.

Για τις επόμενες εκλογές και την συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης ο Γ. Μπαλάφας τόνισε:

«Οι επόμενες εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες εξαιτίας των σοβαρών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Τα τρία μεγάλα προβλήματα που αντικειμενικά θα τεθούν στο τραπέζι του εκλογικού διαλόγου αφορούν: α) στην ακρίβεια και στην αρνητική πορεία της οικονομίας, για την οποία σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι θα συνεχιστεί, β) στα ζητήματα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας του Έλληνα, σε σχέση με τις υποκλοπές και τις παράνομες παρακολουθήσεις και, γ) στη διαφθορά και στη λεηλασία του δημόσιου χρήματος, με πρωταγωνιστές στελέχη και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Γεγονότα που κλονίζουν, δυστυχώς, την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα». 

Και πρόσθεσε:

«Θα ήθελα να τονίσω ότι το σύστημα της απλής αναλογικής, με το οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές την πρώτη Κυριακή, είναι το πιο αντικειμενικό σύστημα, γιατί εκφράζει με τον πιο αυθεντικό τρόπο τη βούληση των πολιτών. Δικό μας στόχος είναι η συγκρότηση κυβέρνησης στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας με κριτήρια και περιεχόμενο που να εκφράζει αυτή τη βούληση, όπως αποτυπώνεται στο αποτέλεσμα των εκλογών.
Προφανώς, στις εκλογικές μάχες είναι αναμενόμενο, σε ένα βαθμό, ιδιαίτερα για τα κόμματα μικρότερης δύναμης, να επιχειρούν να περιχαρακώνουν το χώρο τους, προκειμένου να πετύχουν το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό. Όπως επίσης, υπάρχει ένα κομμάτι ψηφοφόρων που ψηφίζει το κόμμα που θεωρεί ότι θα είναι νικητής.

Επομένως, μπορούμε ευλόγως να υποθέσουμε ότι η όποια συνεργασία δυνάμεων για το σχηματισμό κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από τα αποτέλεσμα των εκλογών. Οι δυνάμεις υπάρχουν, όπως και τα αριθμητικά δεδομένα, οπότε η πεποίθησή μας είναι ότι η ανάγκη της χώρας για πολιτική αλλαγή με την δημιουργία μίας δημοκρατικής - προοδευτικής κυβέρνησης μπορεί να επιτευχθεί». 

Για τις ευθύνες του υπουργού Τ. Θεοδωρικάκου, ο Γ. Μπαλάφας τόνισε:

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι κανένας δεν έχει πρόθεση να βάλει εξ ορισμού κάποιον στο στόχαστρο. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου οι πράξεις ή οι παραλήψεις κάποιου τον θέτουν εξ αντικειμένου στο στόχαστρο.  

Ας πάμε όμως στα γεγονότα. Μία από τις ναυαρχίδες του φιλοκυβερνητικού Τύπου, «Το Βήμα», αποκάλυψε στοιχεία για επικοινωνία ανθρώπων της «Greek mafia» με υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας. Γεγονός που αναγκάζει -επιτέλους-  τον κ. Ντογιάκο να παρέμβει. 

Είναι η πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρόνια που έχουμε τέτοια φαινόμενα. Φαινόμενα πρωτοφανή ακόμα και για δεξιά κυβέρνηση. Κι ο κ. Θεοδωρικάκος, όπως και άλλα κυβερνητικά στελέχη, λένε «δεν ξέρω». Πρώτα είχαμε το απόρρητο, τώρα έχουμε το «δεν ξέρω».

Φυσικά, δάσκαλος της σχολής «δεν ξέρω» είναι ο πρωθυπουργός με τις αποδεδειγμένες υποθέσεις υποκλοπών.

Τις υποκλοπές που έχουν ταράξει όλη την ελληνική κοινωνία και θέτουν ζήτημα εθνικής ασφάλειας, αλλά ο μόνος υπεύθυνος της ΕΥΠ δεν γνωρίζει. Η πολιτική ευθύνη του Κ. Μητσοτάκη είναι αποδεδειγμένη και μεγάλη.

Για τις υποκλοπές:

Είναι πλέον πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι ο κ. Φλώρος, καθώς και  τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ο κ. Χατζηδάκης ήταν υπό παρακολούθηση και, μάλιστα, με ανανεούμενες υπογραφές της εισαγγελέως κας Βλάχου επί μία διετία. Και ο Κ. Μητσοτάκης αντί να απολογηθεί στη Βουλή, προσπάθησε να αποδράσει, αποπροσανατολίζοντας τη συζήτηση στο πώς γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας τα έξι ονόματα. Τα ονόματα αυτά έχουν δημοσιοποιηθεί εδώ και καιρό, οπότε το ζήτημα δεν είναι πού τα βρήκε, αλλά ότι ο κ. Ράμμος επιβεβαίωσε την παρακολούθησή τους από την ΕΥΠ.

Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να διευκρινιστεί είναι οι «εθνικοί λόγοι» για τους οποίους η ΕΥΠ παρακολουθεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τον υπουργό κ. Χατζηδάκη. Πρέπει να επισημανθεί ότι η ΕΥΠ είναι μια πολύ κρίσιμη και απαραίτητη υπηρεσία για την ασφάλεια της χώρας, αλλά είναι προφανές ότι ο επικεφαλής της και πρωθυπουργός της χώρας Κ. Μητσοτάκης την έχει μετατρέψει σε κομματικό – προσωπικό όργανο.  Ο Κ. Μητσοτάκης ως υπεύθυνος της ΕΥΠ είναι ο ιθύνων νους όλων των παρακολουθήσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)