to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:51 | 02.02.2020

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: «Να φωτιστεί άμεσα και ολοκληρωμένα το εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Motor Oil»

«Ανάγκη να φωτιστεί άμεσα και ολοκληρωμένα το εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Motor Oil όπου τέσσερις εργαζόμενοι κάηκαν και βρίσκονται σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, Γ. Μπαλάφας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1


O Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 (στο δημοσιογράφο Ν. Ρογκάκο), τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Επισημαίνουμε, κατ’ αρχήν την ανάγκη να φωτιστεί άμεσα και ολοκληρωμένα το εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Motor Oil όπου τέσσερις εργαζόμενοι κάηκαν και βρίσκονται σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας.»

Σε σχέση με τη προκλητική στάση του Ερντογάν και το ερευνητικό τουρκικό πλοίο “Oruc Reis” το οποίο εισήλθε σε ελληνικό FIR:

«Η κυβέρνηση  οφείλει να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα χωρίς υπονοούμενα και μισόλογα. Είναι γνωστό ότι η πάγια τακτική της Τουρκίας είναι να προκαλεί, να “τεστάρει” και να αναλύει τις αντιδράσεις. Οι δικαιολογίες που ακούσαμε από τον υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πέτσα για μετατόπιση του πλοίου λόγω καιρού αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας. Προφανώς το σεισμογραφικό πλοίο “Oruc Reis” είχε συγκεκριμένη αποστολή και αυτό που πρέπει να προβληματίσει
είναι ότι η προκλητικότητα της Τουρκίας  συνεχώς αυξάνεται. Σε αυτό, όμως, συνηγορεί και η αλλαγή στάσης της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες στο αραβικό ζήτημα.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Ριάντ, σε μία περίοδο με έντονο κλίμα αντιπαλότητας και με  ξεκάθαρη την θέση των Σαουδικής Αραβίας ενάντια στο Ιράν, ανοίγει αντικειμενικά μία συζήτηση για αλλαγές της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας. Η μέχρι πρόσφατα πολύ προσεκτική εξωτερικήπολιτική της χώρας μας “πληγώνεται” από τις κυβερνητικές ενέργειες, όπως
για παράδειγμα η αποστολή κινητών πυραύλων patriot στην Σαουδική Αραβία. 
Διακρίνεται μια μετατόπιση της χώρας μας από την ουδέτερη στάση και την προσπάθεια διατήρησης ισορροπιών απέναντι στο πολύ σοβαρό αραβικό ζήτημα, σε μία χώρα που τείνει να γίνει μέρος του προβλήματος, λόγω εσφαλμένων κινήσεων.»

Σε σχέση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό και την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων:

«Η συνολική εικόνα της κυβέρνησης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα είναι απογοητευτική.  Δείχνουν μία κυβέρνηση απροετοίμαστη και κυρίως μία κυβέρνηση που τελούσε σε πλήρη άγνοια του προβλήματος. Έχοντας πρώτα σπείρει το μίσος, πίστευε ότι δια της πυγμής και ως δια μαγείας θα λύσει το πρόβλημα. Οι μέχρι τώρα προτάσεις της κυβέρνησης έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές. Η τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων αγγίζει τα όρια της παραδοξολογίας.

Εμείς στον παραλογισμό και στην ελαφρότητα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Μπορούμε όμως να προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα, ρεαλιστικά και κυρίως που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Κατ’ αρχήν για να μπορέσουν να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά οι υφιστάμενες δομές στη Μόρια για τις διαδικασίες ασύλου θα πρέπει άμεσα να ανανεωθούν οι συμβάσεις των 285 εργαζόμενων που αυτή τη στιγμή έχουν λήξει, με αποτέλεσμα την ύπαρξη μόνο 22 εργαζόμενων. Επόμενο μέτρο είναι η άμεση
μεταφορά προσφύγων με δίκαιη κατανομή στην ενδοχώρα. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες πιέσεις προς την Ευρώπη για επανενώσεις οικογενειών, μετεγκαταστάσεις και δίκαιη κατανομή σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Χρειάζεται, δηλαδή, συγκεκριμένος σχεδιασμός και όχι σπασμωδικές ενέργειες εντυπωσιασμού.»

Σε σχέση με την αυξημένη εγκληματικότητα στη Αττική:

«Πρέπει να σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε. Οι προτεραιότητες του κ. Χρυσοχοΐδη κινούνται στην λογική της επικοινωνιακής διαχείρισης. Ο άμεσος στόχος των κκ. Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη δεν είναι η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα, αλλά η εφαρμογή του δόγματος “Νόμος και Τάξη” με θύματα φιλήσυχους πολίτες όπως ο κ. Ινδαρές. Η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα δεν είναι περιχαρακωμένη στην περιοχή των Εξαρχείων ούτε αφορά μόνο τις καταλήψεις.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)