to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:31 | 17.02.2020

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Μαχητική απάντηση στο νομοσχέδιο-λαιμητόμο η αυριανή πανελλαδική απεργία

«Την ώρα που η κυβέρνηση προωθεί ένα ασφαλιστικό νόμο - λαιμητόμο για τους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους, την ίδια ώρα κάνει “δωράκι” χιλιάδες ευρώ στους συνταξιούχους βουλευτές - βασικά της ΝΔ και ΚΙΝΑ.»


Αποσπάσματα συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 TV (στον δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη):

Για τον ασφαλιστικό νόμο που κατατίθεται σήμερα  από την κυβέρνηση

«Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του κ. Βρούτση επιβαρύνονται 9 στους  10 επαγγελματίες και μειώνεται συνολικά το εισόδημα σε 9 στους  10 συνταξιούχους. Η μεγάλη αλχημεία του κ. Βρούτση είναι ότι καταργεί τη μόνιμη, σταθερή και για κάθε έτος καταβαλλόμενη 13η σύνταξη που ψηφίστηκε με τον ν. 4611/2019, την οποία εισέπραξαν 2.500.000 συνταξιούχοι. Και θα την έπαιρναν κάθε χρόνο, αν δεν καταργούνταν. Δυστυχώς , με τον νόμο του  κ. Βρούτση καταργείται.

Μαχητική απάντηση στο νομοσχέδιο-λαιμητόμο είναι η αυριανή πανελλαδική απεργία.»

Και πάλι για το μεταναστευτικό – προσφυγικό

«Οι έντονες και απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις των νησιωτών στα σχέδια της  κυβέρνησης να διαιωνίσει το καθεστώς ασφυξίας στα νησιά τους ανάγκασε την κυβέρνηση  να ανακαλύψει την ανάγκη διαλόγου με τους εκπροσώπους των νησιών και να αναστείλει πρόσκαιρα τις επιτάξεις και την δημιουργία κλειστών κέντρων – τύπου  “φυλακής”.

Ο επικίνδυνος ερασιτεχνισμός, το “βλέποντας και κάνοντας” και η αδιαφορία για τα συμφέροντα των ελλήνων νησιωτών και για την ζωή των κατατρεγμένων προσφύγων – μεταναστών έχει οδηγήσει  τη κατάσταση σε αδιέξοδο. Κάθε βδομάδα αλλάζουν τακτική και πηγαίνουν από παλινωδία σε παλινωδία. Το μόνο που δεν σκέφτεται (!) η κυβέρνηση είναι η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών προς την ενδοχώρα και η αποτελεσματική πίεση προς την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Σε σχέση με τα σχόλια του κ. Πέτσα για την ομιλία του Α. Τσίπρα στην ΚΕ

«Χρειάζεται πολύ θράσος οι κυβερνήσεις της  χρεοκοπίας και της καταστροφής της χώρας να μας κουνάνε το δάκτυλο. Λειτουργήσαμε και θα λειτουργούμε χωρίς ίχνος θεσμικής παρεκτροπής, παρόλο που συναντήσαμε πολλές φορές ναρκοθετημένο τοπίο.  Εμείς κινούμαστε και θα κινούμαστε στο πλαίσιο της θεσμικής νομιμότητας.  Δεν θα ακολουθήσαμε την γραμμή του επιτελικού κράτους της κυβέρνησης της δεξιάς με τις καταργήσεις νόμων που δεν εξυπηρετούσαν, την επιβολή “αρεστών” και “κολλητών” και την εκδίωξη παντός “μη δικού” τους. Τα παραδείγματα – ΕΥΠ, Επιτροπή ανταγωνισμού, Διοικητές νοσοκομείων  κ.λπ.- βοούν…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)