to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:12 | 31.03.2023

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο, για να τελειώνουμε με το καθεστώς της Μαξίμου ΑΕ

«Οι πολίτες γνωρίζουν καλύτερα από τον κάθε Γεωργιάδη την τσέπη τους και τα οικονομικά τους που δεν βγαίνουν κάθε μήνα εξαιτίας των πολιτικών τους επιλογών. Και αυτό είναι αδιάψευστο στοιχείο» τόνισε σε συνέντευξη του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Θέλουμε ο κόσμος να βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία πρώτο, στην πρώτη κάλπη της Κυριακής 21 Μαΐου και να προκύψει μια πλειοψηφία προοδευτική που θα δώσει μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο, ώστε να τελειώνουμε με το καθεστώς της Μαξίμου ΑΕ τόνισε σε συνέντευξη του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Μπαλάφας, Στο Κόκκινο 105,5 FM.

Ο Γ. Μπαλάφας υπογράμμισε πως «βασικό μας μέλημα θα πρέπει να είναι η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματός μας στον κόσμο. Τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης είναι πολλά και τα γνωρίζουν καλά οι πολίτες. Πρέπει να τα αναδεικνύουμε, όμως, αλλά αυτό που θέλουν ιδιαίτερα να ακούσουν οι πολίτες είναι τις προτάσεις μας.

Ο κόσμος δεν χρειάζεται να τον πείσουμε για το  ότι ο Κ. Μητσοτάκης ήταν ένας κακός πρωθυπουργός με μία κυβέρνηση που δημιούργησε και όξυνε προβλήματα. Αυτό το γνωρίζει καλά. Αυτό που περιμένει από εμάς είναι, για να αναφέρω μερικά παραδείγματα, ποιες είναι οι προτάσεις μας για τον μισθό, για τη σύνταξη, για το στεγαστικό πρόβλημα της νέας γενιάς, για τα ζητήματα της αισχροκέρδειας και πώς θα αντιμετωπιστούν τα κόκκινα δάνεια και η απληστία των διαφόρων κυρίων όπως Καππάτου, Πάτση και λοιπών, που ρημάζουν τα σπίτια των δανειοληπτών»

Για το προεκλογικό κλίμα και την τοξικότητα σημείωσε πως «όταν κάποιος δεν μπορεί να υποστηρίξει θετικά την πολιτική του, στρέφεται στην λασπολογία και στα ψεύδη. Είναι γεγονός ότι τόσο ο νεοδημοκράτης ψηφοφόρος όσο και τα στελέχη της ΝΔ δεν έχουν τη δυνατότητα  να υποστηρίξουν την πολιτική που εφάρμοσε ο Κ. Μητσοτάκης. Πολιτική που ρημάζει με τους οριζόντιους έμμεσους φόρους του ΦΠΑ και του ΕΦΚ τους αδύνατους, τους μεσαίους, τους αγρότες κ.λπ. Ή να υποστηρίξουν την αισχροκέρδεια και την κατάχρηση του δημοσίου χρήματος όπως είδαμε με τις περιπτώσεις των Νικολάου, Χειμάρα, Σπυράκη κ.α.

Επειδή, λοιπόν, δεν μπορούν να υποστηρίξουν θετικά την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προσπαθούν να υποστηρίξουν ότι «όλοι είμαστε ίδιοι», λέγονυας συνεχώς ψέματα και συγκρίνοντας ανόμοια πράγματα και περιόδους. Ακολουθούν, δηλαδή, μια επικοινωνιακή πολιτική προσβολών και έντασης, όπως η απαράδεκτη επίθεση του Α. Γεωργιάδη που χαρακτήρισε του Έλληνες ως «οικονομικά  αναλφάβητους».

Τόνισε επίσης πως «οι πολίτες γνωρίζουν καλύτερα από τον κάθε Γεωργιάδη την τσέπη τους και τα οικονομικά τους που δεν βγαίνουν κάθε μήνα εξαιτίας των πολιτικών τους επιλογών. Και αυτό είναι αδιάψευστο στοιχείο. Δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι συχνά στις περιοδείες μας οι καταστηματάρχες μας λένε ότι ο λογαριασμός του ρεύματος είναι μεγαλύτερος από το ενοίκιο. Όπως επίσης, μιλούν για μεγάλη μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών»

Για το ακαταδίωκτο στα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα Τέμπη, ο Γιάννης Μπαλάφας ανέφερεε πως ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέσπισε το ακαταδίωκτο για τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη «είναι παρόμοιος με αυτόν για τον οποίο η κυβέρνηση έσπευσε να θεσπίσει, από τα πρώτα νομοθετήματα όταν ανέλαβε, το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών.  Εξ αντικειμένου, ο οποιοσδήποτε άνθρωπος θα σκεφτεί ότι πρόκειται για προσπάθεια συγκάλυψης. Όποιος κάνει σωστά τη δουλειά του δεν έχει ανάγκη το ακαταδίωκτο»

Πρόσθεσε επίσης πως «προκαλεί απορία το γεγονός ότι ο υφυπουργός κ. Παπαδόπουλος άφησε έωλο το αν ήταν ή όχι το ακαταδίωκτο αίτημα των τριών μελών που τοποθετήθηκαν στην επιτροπή από τον κ. Γεραπετρίτη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)