to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 15.01.2020

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Κραυγαλέα αποδοχή για τον ερασιτεχνικό σχεδιασμό της κυβέρνησης

«Αυτοί που δήλωναν "έτοιμοι και με σχέδιο", αυτοί που δημιούργησαν το "επιτελικό κράτος" για το "βόλεμα" των "άριστων" κομματικών τους φίλων, τώρα αποδέχονται ότι απλά σπατάλησαν έξη μήνες, ταλαιπώρησαν αδίκως τις τοπικές κοινωνίες και τους πρόσφυγες - μετανάστες, απομονώθηκαν ακόμη και από τους δικούς τους υποστηρικτές και σήμερα πλέον δεν μπορούν να διαχειριστούν ένα υπαρκτό πρόβλημα»


Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μπαλάφα, βουλευτή Νότιου Τομέα Αθήνας και πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με την απόφαση του κ. Μητσοτάκη για την επανίδρυση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής:

Η επανίδρυση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αποτελεί κραυγαλέα αποδοχή για τον ερασιτεχνικό σχεδιασμό και την τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης. Αυτοί που δήλωναν "έτοιμοι και με σχέδιο", αυτοί που δημιούργησαν το "επιτελικό κράτος" για το "βόλεμα" των "άριστων" κομματικών τους φίλων, τώρα αποδέχονται ότι απλά σπατάλησαν έξη μήνες, ταλαιπώρησαν αδίκως τις τοπικές κοινωνίες και τους πρόσφυγες - μετανάστες, απομονώθηκαν ακόμη και από τους δικούς τους υποστηρικτές και σήμερα πλέον δεν μπορούν να διαχειριστούν ένα υπαρκτό πρόβλημα.

Η επανίδρυση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής από μόνη της δεν πρόκειται να δώσει λύσεις όσο στην κυβέρνηση επιμένουν σε λάθος πολιτικές. Φέρει τεράστιες ευθύνες προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης που προεκλογικά "έκανε τα στραβά μάτια" σε ακραίες ρατσιστικές και ξενοφοβικές εκδηλώσεις στις οποίες πρωτοστατούσαν στελέχη του.

Φέρει τεράστιες ευθύνες προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος σαν πρωθυπουργός ανέχεται κυβερνητικά στελέχη να προβαίνουν σε απαράδεκτες δηλώσεις κατά προσφύγων που θαλασσοπνίγονται.

Φέρει τεράστιες ευθύνες προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης όσο επιμένει στη δημιουργία κλειστών στρατοπέδων-φυλακών για πρόσφυγες και μετανάστες.

Καλό θα ήταν έστω και τώρα ο κ. Μητσοτάκης να υιοθετήσει τις πολιτικές που έχει προτείνει και εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)