to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:18 | 20.05.2020

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Το κοινοβούλιο να σταματήσει να υποτάσσεται στις προκλητικά αυθαίρετες ενέργειες της δεξιάς κυβέρνησης

Δύο σημεία από τη συνέντευξη του Γιάννη Μπαλάφα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel σχετικά με την ψευτοσκευωρία εναντίον του Δ. Παπαγγελόπουλου.


Τι θέλετε να εκφράσετε με τη μη συμμετοχής σας στην ψηφοφορία για την διεύρυνσης του κατηγορητηρίου ενάντια στον Δ. Παπαγγελόπουλου;

«Κατ’ αρχήν, πρέπει να επισημάνω ότι μιλάμε  για το φιάσκο που αφορά την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ με την ψευτοσκευωρία εναντίον του Δ. Παπαγγελόπουλου. Ας θυμηθούμε, εν συντομία, την υπόθεση. Είχαμε και έχουμε το εξόφθαλμο σκάνδαλο της Novartis για υπερτιμολόγηση φαρμάκων με βάση τις παραδοχές και του κ. Μητσοτάκη και του κ. Γεωργιάδη, καθώς και διεθνών κέντρων. Ενώ η έρευνα για το σκάνδαλο  της Novartis βρισκόταν σε εξέλιξη - με την ευθύνη των δικαστών -  η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ  θέλησαν να σαμποτάρουν την διερεύνησή του, με το στήσιμο της ψευτοσκευωρίας ενάντια στον Δ. Παπαγγελόπουλο και τη συγκρότηση ειδική επιτροπής της Βουλής.

Στο πλαίσιο των εργασιών της ειδικής επιτροπής για την ψευτοσκευωρία  αποδείχτηκε περίτρανα  η αδυναμία τους για στοιχειοθέτηση των κατηγοριών, παρά τις επίπονες προσπάθειες μηνών και τα μέσα που χρησιμοποίησαν: τον εκβιασμό στους προστατευόμενους μάρτυρες, την εξαίρεση συμμετοχής στην επιτροπή βουλευτών μας, τις πιέσεις προς τους εισαγγελείς κ.λπ. Έρχονται, λοιπόν, τώρα και συζητούν για διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

Η αυθαιρεσία κι ο ετσιθελισμός της κυβέρνησης δεν έχουν όρια. Το έχουν αποδείξει περίτρανα, εξάλλου, η δήλωση-παρέμβαση προς την εισαγγελέα του κ. Σκέρτσου στην υπόθεση Τοπαλούδη, οι μορφασμοί της κας. Μενδώνη, τα voucher του κ. Βρούτση, τα “ζόμπι” του κ. Ζαββού για την μεσαία τάξη, οι δηλώσεις του Θεοδωρικάκου περί καπιταλισμού, ο εμπαιγμός απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τις κάμερες της κας. Κεραμέως και μία σειρά ακόμα από δηλώσεις και ενέργειες στελεχών της κυβέρνησης. Στην περίπτωση της πρότασης για διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δ. Παπαγγελόπουλο η αυθαιρεσία “κτύπησε κόκκινο”».

Στις παρούσες συνθήκες ποιο πρέπει να είναι το αντιπολιτευτικό σας στίγμα;

«Στο διάστημα της έντονης υγειονομικής κρίσης κρατήσαμε ιδιαίτερα υπεύθυνη και συναινετική σε ορισμένα ζητήματα στάση και αυτό εκτιμήθηκε από τους πολίτες. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τον ανθρώπινο πόνο, σεβαστήκαμε την ανθρώπινη ζωή και την απώλεια των συνανθρώπων μας.   Όσο αποκλιμακώνεται όμως η κρίση και αναδεικνύονται τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα οφείλουμε να συστηματοποιήσουμε περισσότερο την κριτική μας, να καυτηριάζουμε λάθη και έκνομες ενέργειες. Με υπευθυνότητα να καταθέτουμε τις προτάσεις μας. Θα παρουσιάσουμε το επικαιροποιημένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμά μας την επόμενη Πέμπτη. Για την στήριξη της οικονομίας και της εργασίας. Για να καλύψουμε τις αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)